Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Απριλίου στη Νέα Κίο Αργολίδας, κατά την διάρκεια της επίσκεψης κλιμακίου της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αυτοψία στους χώρους που έχουν προταθεί για τη στέγαση του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης (ΤΑΕ).
Στους υπό εξέταση χώρους περιλαμβάνεται και το δημοτικό κτίριο, όπου σήμερα λειτουργεί το παράρτημα Νέας Κίου του Δημοτικού Ωδείου και επίσης φιλοξενούνται, το ΤΟΕΒ και ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου.
Από το πρωί μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου και άλλων φορέων, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του συλλόγου με πανό, συνθήματα και μαύρες σημαίες, όπου εξέφρασαν την αντίθεση τους, στον δήμαρχο Άργους Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζο και στο κλιμάκιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας Κ. Λαθούρη.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών με χθεσινή επιστολή του τόνιζε: «Η απόφαση που θα ληφθεί για τη στέγαση της νέας Υπηρεσίας ανήκει στο Υπουργείο και σε κανέναν άλλον, εναπόκειται ωστόσο σε όλους μας να διευκολύνουμε με κάθε δυνατό τρόπο τη στέγαση της Υπηρεσίας για να εξασφαλίσουμε την ίδρυση και παραμονή της εδώ.
Ως εκ τούτου, αναμένω την απρόσκοπτη συνεργασία και τη διευκόλυνσή σας κατά την αυτοψία, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη ολοκλήρωση της διαδικασίας, προς όφελος όλων των πολιτών.
Το θέμα της ασφάλειας της Νέας Κίου και όλου του Δήμου είναι θέμα ζωτικής σημασίας και δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο μικροπολιτικών υπολογισμών ή εσφαλμένης προτεραιοποίησης».
*Φωτογραφίες argolikeseidhseis.gr
Δείτε επίσης:
- Στους δρόμους οι συνταξιούχοι για τα αναδρομικά
- Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί βγήκαν στους δρόμους «φωνάζοντας» για την παιδεία