Σάλος έχει ξεσπάσει στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν από την «φαεινή» ιδέα του Άδωνι Γεωργιάδη να ξεκινήσει «γαλλικό μπιλιάρδο» με τα νοσοκομεία της δυτικής Αθήνας. Ο υπουργός Υγείας αποφάσισε μονομερώς και χωρίς διαβούλευση:
-να πάρει το Γ.Ν. Δυτικής Αττικής-Αγία Βαρβάρα (πρώην Λοιμωδών) από το νοσοκομείο της Νίκαιας
-να μεταφέρει το Αγία Βαρβάρα στο πανεπιστημιακό Αττικόν
-να αποσπάσει από το Αττικόν την Παιδιατρική κλινική, την Γυναικολογική κλινική, το μαιευτήριο, τη Μονάδα Παίδων και Νεογνών, την Παιδοχειρουργική κλινική
-να στείλει όλες αυτές τις κλινικές στο Αγία Βαρβάρα
-στο χώρο των κλινικών που διώχνει από το Αττικόν θα βάλει Παθολογικές πτέρυγες.
Όλα αυτά οργανώνονται με το νομοσχέδιο για τους διατροφολόγους που ψηφίζεται την Τετάρτη. Και για όλα αυτά ο υπουργός είπε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής: «εγώ πιστεύω ότι θα είναι ένα φανταστικό σχέδιο. Είμαι πολύ περήφανος γιατί και ότι ως υπουργός το συλλάβαμε και το βάζουμε σε κίνηση».
Το «φανταστικό σχέδιο» του Γεωργιάδη σημαίνει ότι κλινικές του Αττικόν που ανακαινίσθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν με ειδικές κτιριολογικές προδιαγραφές πριν από 1,5 χρόνο, θα μπουν ξανά σε μετακόμιση, αλλά κυρίως θα αποκοπούν από το υπόλοιπο νοσοκομείο. Θα χρειάζεται τα νεογνά και τα παιδιά της ΜΕΘ να μεταφέρονται από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να κάνουν εξετάσεις, ακτίνες κ.λπ.
«Αλήθεια, που στον πλανήτη Γη υπάρχει τέτοιο αυτόνομο κέντρο χωρίς να υποστηρίζεται από άλλες ειδικότητες;», ρωτά σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζόμενων του Αττικόν και συνεχίζει: «που θα αντιμετωπιστεί ένα παιδί π.χ με ΩΡΛ προβλήματα οταν δεν υπάρχει ΩΡΛ στο Λοιμωδών; Πόσο μάλλον όταν στις συγκεκριμένες κλινικές γίνονται μοναδικές σε επίπεδο λεκανοπεδίου ιατρικές πράξεις από εξειδικευμένα ιατρεία. Πως θα κάνει ένα παιδί βρογχοσκόπηση ή γαστροσκόπηση; Που θα κάνουν οι παιδιατρικοί ασθενείς των Μονάδων τομογραφίες και εργαστηριακό έλεγχο όταν δεν υπάρχουν ακτινολογικά τμήματα και εργαστήρια σε 24ωρη βάση;».
Ο Αδ. Γεωργιάδης επιμένει: «εμείς θέλουμε να ιδρύσουμε στη Δυτική Αττική, στο Νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας, ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο για τη μητέρα και το παιδί. Θα πάμε, δηλαδή, από το Νοσοκομείο ”Αττικόν” τις σχετικές κλινικές για τη μητέρα και το παιδί. Γυναικολογικές, μαιευτικές, παιδιατρικές και θα κάνουμε στην πραγματικότητα ένα παιδιατρικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο, αλλά και γυναικολογικό νοσοκομείο, στη Δυτική Αττική ”Αττικόν”, με πανεπιστημιακούς καθηγητές του ”Αττικόν”, με το προσωπικό του ”Αττικόν”, που θα πάνε σε αυτό το νοσοκομείο, θα αδειάσουμε τις κλινικές αυτές από το κυρίως κτίριο στις οποίες θα επεκτείνουμε τις παθολογικές κλινικές του ”Αττικόν” για να απορροφήσουμε τα ράντζα και να προσθέσουμε 200 – 250 κρεβάτια», είπε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας.