«Άφαντο» το μετρό της Θεσσαλονίκης με τα αιτήματα για αποζημιώσεις να πέφτουν… βροχή

Must Read

Τίποτα δεν κινείται στο μετρό Θεσσαλονίκης, παρά τις δηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της καραντίνας από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε. Νίκο Ταχιάο, ο οποίος τη μοναδική πρόοδο που σημείωσε ήταν ότι ενίσχυσε την ταχύτητα του ίντερνετ στο γραφείο του, προφανώς για να βλέπει καλύτερα… Netflix, αφού καμία δουλειά δεν προχώρησε!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, νέα αιτήματα για αποζημιώσεις, που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ, υπέβαλε πριν από περίπου ενάμιση μήνα η κοινοπραξία Alasa, που έχει αναλάβει την κατασκευή του πολύπαθου μετρό της Θεσσαλονίκης, για καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης!

Ειδικότερα, από τα περίπου 50 εκατ. ευρώ, το ποσό των 38 εκατ. ευρώ και άνω αφορά την κύρια γραμμή και άλλα 11,6 εκατ. ευρώ την επέκταση προς την Καλαμαριά.

Θα διεκδικήσει επιπλέον αποζημιώσεις

Για τη διεκδίκηση αποζημίωσης που αφορά το κυρίως έργο της βασικής γραμμής, ο ανάδοχος αναφέρει ότι κατά το διάστημα των 30 μηνών, το οποίο υπολογίζεται από τη συμφωνία με την Αττικό Μετρό για την επανεκκίνηση της κύριας σύμβασης του έργου, η οποία υπογράφηκε τον Ιούνιο 2016, έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2019, εκτελέστηκε μόλις το 50,5% του συμβατικού αντικειμένου.

Ως αιτίες αναφέρονται ο ανασχεδιασμός του σταθμού της Αγίας Σοφίας αλλά και τα μπρος πίσω που έγιναν όσον αφορά το σταθμό Βενιζέλου. Μάλιστα, ο ανάδοχος σκοπεύει να διεκδικήσει επιπλέον αποζημιώσεις για την περίοδο από τις αρχές του νέου έτους μέχρι και σήμερα.

Η εταιρία Άκτωρ καταγγέλλει την Αττικό Μετρό Α.Ε. για αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων και καθυστερήσεις στην έγκριση μελετών αλλά και στη διεξαγωγή των διαγωνισμών για τα πρόσθετα έργα, οι οποίες είχαν σοβαρές επιπτώσεις στην πρόοδο του έργου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This