Οργανωμένα κυκλώματα «βάζουν χέρι» στις αγροτικές ενισχύσεις

Must Read

Ατομα που δεν έχουν καμιά σχέση με το επάγγελμα του αγρότη καρπώνονται τις επιδοτήσεις της ΚΑΠ εις βάρος των πραγματικών παραγωγών.

  • Εφημερίδα «Έλληνας Αγρότης»

Εχουμε εδώ και χρόνια δηλώσεις για ελέγχους που γίνονται στη λίστα του πρώην πρόεδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρη Βάρρα, με τους περίπου 9.000 ΑΦΜ. Υστερα από διασταυρωτικούς ελέγχους αποκαλύφθηκε η απάτη με τη χρήση βοσκοτόπων, τη δήλωση ψευδώς εκτάσεων και ζώων, που στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν, προκειμένου να κατανεμηθούν δικαιώματα εθνικού αποθέματος και παράνομες ενισχύσεις. Απάντηση για τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων δεν είχαμε ποτέ. Μήπως σε αυτούς τους ΑΦΜ περιλαμβάνονται και περιπτώσεις όπου είχε πάει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου άτομο της Περιφέρειας; Υπάρχουν «ευρήματα» σε αυτούς τους ΑΦΜ – και αν ναι, γιατί πληρώνονται; Στους ΑΦΜ περιλαμβάνονται τα λιόδεντρα της Καστοριάς, τα βοσκοτόπια στον Γράμμο και στο Βίτσι και τα χωράφια της Νάξου; Θα τιμωρηθούν όσοι παράνομα εισπράττουν αγροτικές επιδοτήσεις στη χώρα μας εις βάρος των αληθινών παραγωγών; Τα ερωτήματα πρέπει να τα απαντήσουν οι πολιτικοί.

Από την άλλη, φαίνεται να κάνουν… πάρτι επιτήδειοι που συνεχίζουν να δηλώνουν στρέμματα ως βοσκοτόπια και να εισπράττουν αγροτικές επιδοτήσεις παράνομα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης. Ανέφερε ότι άτομα από την υπόλοιπη Ελλάδα δηλώνουν ψευδώς ότι διαθέτουν αγροτικά στρέμματα στη Νάξο, με σκοπό να λαμβάνουν επιδοτήσεις, στερώντας έτσι χρήματα από Ναξιώτες παραγωγούς. Το εξοργιστικό είναι ότι, αν οι πραγματικοί αγρότες της Νάξου δήλωναν στην ΟΣΔΕ αυτά τα στρέμματα, λόγω επικάλυψης θα τους έβγαζε «κόκκινο» το σύστημα και θα ήταν μη επιλέξιμα. Μια άλλη «εγκληματική ομάδα», σύμφωνα με τις δηλώσεις του τέως υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, αφορά περίπου 1.000 περιπτώσεις που βρέθηκαν με υψηλά ποσοστά ζώων στη βιολογική κτηνοτροφία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This