Κατασχετήρια σε κτηνοτρόφους για οφειλές στην Εφορία!

Must Read

H φορολογία εισοδήματος την περίοδο 2015-2018 φόρτωσε με μεγάλες υποχρεώσεις τους παραγωγούς και, μετά και τις προσαυξήσεις στις οφειλές, κινδυνεύει πλέον ακόμη και η πρώτη κατοικία τους

  • Του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΡΙΜΜΗ – Εφημερίδα «Έλληνας Αγρότης»

Σε κατάσταση απελπισίας περιέρχονται κτηνοτρόφοι της επαρχίας Ελασσόνας -και, όπως φαίνεται, και όχι μόνο εκεί-, καθώς έλαβαν από την Εφορία ενημερωτικά σημειώματα και προειδοποίηση για κατασχέσεις ακόμη και κύριας κατοικίας για οφειλές που προκύπτουν από τη φορολογία του εισοδήματός τους την περίοδο 2015-2018, με τα χρέη να αυξάνονται δραματικά εξαιτίας των προσαυξήσεων!

«Προσωπικά, καλούμαι να ρυθμίσω οφειλές 65.000 ευρώ! Από τη μια είναι οι οφειλές 40.000 ευρώ προς την Εφορία και, από την άλλη, 25.000 ευρώ σε προσαυξήσεις που έχουν προκύψει τα χρόνια που ακολούθησαν» αναφέρει στον «Ε.Α.» ο κτηνοτρόφος Μιλτιάδης Τάκας, τονίζοντας ότι αυτές οι οφειλές αφορούν μόνο την Εφορία και όχι τον ΕΦΚΑ, όπου προκύπτουν άλλα χρωστούμενα! «Ηταν η περίοδος που η φορολογία γινόταν με βάση το εισόδημα καθενός. Πολλοί είναι οι συνάδελφοι που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα ποσά που τους ζητούνταν, ενώ είχαν κι άλλες σοβαρές υποχρεώσεις. Εγώ τότε είχα δύο παιδιά που σπούδαζαν σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Εγώ έχω τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις μαζί με έναν άλλον συνάδελφο, και έχει λάβει κι αυτός σχετικό έγγραφο. Αυτό είναι από την Εφορία. Ο ΕΦΚΑ δεν έχει στείλει κάτι μέχρι στιγμής, που εκεί προκύπτουν οφειλές από εκείνη την περίοδο. Τότε δίναμε 600 ευρώ τον μήνα εισφορές» συμπληρώνει.

Οι δεσμεύσεις και οι κατασχέσεις σε λογαριασμούς, μάλιστα, έγιναν στην τριετία 2015-2018, όταν άρχισαν να αυξάνονται οι οφειλές. «Μόνο από τους δικούς μου δεσμευμένους λογαριασμούς όλα αυτά τα χρόνια η Εφορία έχει πάρει ήδη περί τις 10.000 ευρώ» αναφέρει ο κ. Τάκας. Ωστόσο, το χρέος εμφανίζεται αυτή τη στιγμή να είναι 65.000…

Ηδη, οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες που έχουν λάβει τέτοια σημειώματα προσπαθούν να οργανωθούν και να δουν τι μπορούν να κάνουν. Ενας από αυτούς που έχουν λάβει τέτοιο σημείωμα είναι και ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ολύμπου Στέλιος Καραμούλας. «Εγώ ίσως είμαι και από τους… τυχερούς, καθώς η οφειλή που προκύπτει δεν είναι τόσο μεγάλη – είναι κάποιες χιλιάδες ευρώ. Ερχονται συνάδελφοι, όμως, και λένε για δεκάδες χιλιάδες ευρώ» επισημαίνει χαρακτηριστικά. Οπότε, όπως σημειώνει, οι… παθόντες παραγωγοί, που διέθεταν τα προϊόντα τους πάντα με τιμολόγια («ο κτηνοτρόφος δεν μπορεί να διαθέσει τίποτε χωρίς παραστατικά» αναφέρει χαρακτηριστικά), ζητούν τουλάχιστον να διαγραφούν οι υπέρογκες προσαυξήσεις για να γίνει από εκεί και πέρα μια λογική ρύθμιση των οφειλών, στην οποία όμως θα μπορούν οι εμφανιζόμενοι ως οφειλέτες να ανταποκριθούν.

«Αν βγει ρύθμιση με αλγόριθμο και κληθεί κάποιος να πληρώνει 2 και 3.000 ευρώ τον μήνα, πάλι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Να δουν οι αρμόδιοι την οικονομική του κατάσταση, τις υποχρεώσεις του, και να βγει μια ρύθμιση με βάση τις δυνατότητές του για να αποπληρώσει το χρέος» αναφέρει ο κ. Καραμούλας.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει, οι παραγωγοί έχουν περιθώριο μέχρι και τις 20 Ιουλίου προκειμένου να προχωρήσουν τις διαδικασίες για να μπουν σε ρύθμιση.

Ζητούν συνάντηση με Κέλλα

Σε συνάντηση εκπροσώπων φορέων και παραγωγών, πάντως, στην Ελασσόνα, η πρώτη απόφαση που πάρθηκε ήταν να ζητήσουν συνάντηση με τον Λαρισαίο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστο Κέλλα, προκειμένου να θέσουν υπόψη του το ζήτημα για να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

«Τόσο προσωπικά όσο και με την ιδιότητα του αντιδημάρχου, αλλά και έχοντας υπάρξει πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, δεν θα μπορούσα να μην είμαι στο πλευρό των συναδέλφων. Σχεδόν το 50% των παραγωγών εκείνη την περίοδο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και θα πρέπει να δουν οι υπεύθυνοι το θέμα μείωσης ή και διαγραφής των προσαυξήσεων αλλά και της ρύθμισης. Είναι δίκαιο αυτό που ζητούν οι παραγωγοί, έχοντας βιώσει ένα άδικο σύστημα που ίσχυε τότε» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Παλάσκας. Οπότε, μετά και την επαφή που είχαν με συνεργάτες του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, οι παραγωγοί ελπίζουν ότι θα εισακουστούν τα αιτήματά τους και θα δουν φως στο τούνελ της απελπισίας στο οποίο έχουν μπει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ..🤓

    « …η Εφορία έχει πάρει ήδη περί τις 10.000 ευρώ» αναφέρει ο κ. Τάκας. Ωστόσο, το χρέος εμφανίζεται αυτή τη στιγμή να είναι 65.000…»🎯 👍🏿

    🤓
    ..Ψέματα λένε οι κτηνοτρόφοι.
    Οι τραπεζούλες μας,δώσαν τα ωραία τους τα λεφτάκια κι αυτοί πηγαίνανε στα κωλόμπαρα και πίνανε βότκα πορτοκάλι και πίνα κολάδες..
    Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός μας καθώς και τα γενναία στελέχη της αδαέε,σε τέτοια θέματα ηθικής και νομιμότητας,θα πρέπει να είναι αμείλικτοι.
    Ο γενναίος υφυπουργός αγροτικής αναπτύξεως,Χρήστος Κέλλας,είναι σίγουρο πως θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα πράξει τα δέοντα.
    Ζήτω το κράτος-ζήτω ο πρωθυπουργός μας-ζήτω η δημοκρατία μας.

    ..🤟🏿

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This