Άνω κάτω έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα τα επιμελητήρια όλης της χώρας, μετά την επιστολή που απέστειλαν επτά μέλη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και ζητούσαν την παραίτηση του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από το «τιμόνι» της Ένωσης.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χατζηθεοδοσίου είχε τοποθετηθεί στην ηγεσία της ΚΕΕΕ πριν από έξι μήνες, μετά τον ξαφνικό θάνατο του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μίχαλου. Τελικά, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος κάνει λόγο για «μία κίνηση πραξικοπηματικού χαρακτήρα, μεθοδευμένη από εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, που με μία ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της ΚΕΕΕ συντόνισαν την ανατροπή μου», ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. Τη θέση του νέου προέδρου αναλαμβάνει ο Γιάννης Μασούτης.
Τις τελευταίες ημέρες το κλίμα στα επιμελητήρια της χώρας χαρακτηρίζεται μάλλον «πολεμικό», ενώ τα μέλη του φαίνεται πως έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και εξαπολύονται «καυτά» βέλη προς όλες τις πλευρές. Μάλιστα, ο τέως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σημειώνει πως οι παρεμβάσεις του για την οικονομία ενόχλησαν την κυβέρνηση. «Κάποιοι θα προτιμούσαν αυτήν την κρίσιμη ώρα η ΚΕΕΕ να μην εκφράζει τις θέσεις των επιμελητηρίων και των μελών τους και να παραμένει σε αφωνία» σημειώνει, ενώ στην επιστολή παραίτησής του επιτίθεται στον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Γιάννη Μπρατάκο.
«Ας μας εξηγήσει ο κ. Μπρατάκος, τι ακριβώς συζητήθηκε στα γραφεία του ΕΒΕΑ μεταξύ του ιδίου, των επτά μελών της διοικούσας επιτροπής της ΚΕΕΕ που υπογράφουν την πρόταση για την αντικατάστασή μου, του διευθυντή της ΚΕΕΕ και του νομικού της συμβούλου; Από πότε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ασχολείται με τα εσωτερικά της ΚΕΕΕ; Μήπως πρόκειται για μία ωμή παρέμβαση με στόχο την αντικατάστασή μου;» αναρωτιέται ο τέως πρόεδρος της ΚΕΕΕ.
Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων συνεχίστηκε με την απαντητική δήλωση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Μπρατάκου. «Ο ρόλος του προέδρου του ΕΒΕΑ και μέλους της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων είναι σαφής. Και σε καμία περίπτωση δεν υποκινεί ή προκαλεί κινήματα δυσαρέσκειας έναντι οποιουδήποτε φορέα επιχειρηματικότητας και της ηγεσίας του» σημείωσε χαρακτηριστικά.