Αμερικανοί φοιτητές γνώρισαν και απόλαυσαν την φύση και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής της Κρήτης!

Από την Πολιτεία της Utah στο... Άδελε Ρεθύμνου, για μία εμπειρία ζωής

Must Read

Ζύμωσαν ψωμί, το οποίο φούρνισαν και στη συνέχεια απόλαυσαν αχνιστό και “λουσμένο” με αγνό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο! Δοκίμασαν τυριά και κρασιά, καθώς περιηγούνταν στο παραδοσιακό κελάρι. Έπειτα, έφτιαξαν γεμιστά, από αγνά βιολογικά προϊόντα, και παρασύρθηκαν στα “μεθυστικά” αρώματα των τοπικών βοτάνων!

Λίγο πριν κάτσουν στο μεγάλο τραπέζι που στρώθηκε, για να ξαποστάσουν, άρμεξαν μία κατσίκα για να δουν πως βγαίνει το γάλα! Αμερικανοί φοιτητές έγιναν… “Αγρότες για μία μέρα”, την περασμένη Τετάρτη, στη βιολογική φάρμα Agreco της Grecotel!

“Τρώγοντας, μαγειρεύοντας και ζώντας το μεσογειακό τρόπο ζωής”, όπως υπαγορεύει και ο τίτλος του ομώνυμου προγράμματος που ακολουθούν, τούς… ήρθε και τους άνοιξε η όρεξη!

Το μακρινό τους ταξίδι, από το Brigham Young University, της πόλης Provo στην πολιτεία της Utah, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στη φιλόξενη “αγκαλιά” της Κρήτης και του Ρεθύμνου, άξιζε και με το παραπάνω!

“Είναι το ομορφότερο μέρος που έχουμε επισκεφθεί ποτέ” έλεγαν γεμάτοι ενθουσιασμό οι νεαροί και οι νεαρές, κι ενώ τα βλέμματά τους χάνονταν στον τεράστιο αμπελώνα και ελαιώνα, στο κτήμα του ιδρυτή και προέδρου της Grecotel κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη, στο Άδελε Ρεθύμνου!

Εκεί όπου το πράσινο της φύσης ενώνεται νοητά με το ατέλειωτο μπλε της θάλασσας και του ουρανού!

Συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους, Randy M. Page, οι 14 φοιτητές από τις ΗΠΑ έζησαν μία αξέχαστη και πάνω απ’ όλα αυθεντική εμπειρία, την οποία θα θυμούνται και θα διηγούνται για πολλά – πολλά χρόνια στους φίλους και τους οικείους τους!

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τους ταξιδιού, διαπίστωσαν με όλες τους τις αισθήσεις αυτό που άκουγαν ή μάθαιναν στο Πανεπιστήμιό τους, εξετάζοντας την περίφημη Μελέτη των Επτά Χωρών: ότι ο παραδοσιακός τρόπος ζωής της Κρήτης αποτελεί την κορωνίδα της μεσογειακής διατροφής και την εγγύηση της μακροζωίας!

Μία αντίστοιχη δράση, είχε πραγματοποιηθεί και πέρσι, ακριβώς το ίδιο διάστημα!

“Αυτή είναι η φιλοσοφία μας”

“Τους υποδεχτήκαμε και τους εξηγήσαμε τη φιλοσοφία του κτήματος που απορρέει από την ίδια τη φιλοσοφία του κ. Δασκαλαντωνάκη, που πάντα ήθελε και θέλει να προσφέρει το καλύτερο στον πελάτη!” δήλωσε ο Λειτουργικός Διευθυντής της Grecotel, Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης.

Αναγνωρίζοντας και τονίζοντας τη σπουδαιότητα της θωράκισης και της ενίσχυσης της υγείας, η Grecotel από την ημέρα της ίδρυσής της έχει ως συνειδητή επιλογή την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες της, μέσα και από την αξιοποίηση αγνών και ποιοτικών ειδών βιολογικής καλλιέργειας, από την κρητική γη στην κρητική κουζίνα της!

“Οι φοιτητές ήταν κατενθουσιασμένοι από αυτά που είδαν στην Κρήτη και στο βιολογικό κτήμα της Agreco” συνέχισε ο κ. Καλαϊτζιδάκης, προαναγγέλλοντας πως “μέσω του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας θα προσπαθήσουμε να φέρουμε πολύ περισσότερα Πανεπιστήμια”.

Εξάλλου, ο Λειτουργικός Διευθυντής της Grecotel, κατόπιν επίσημης προσκλήσεως, βρέθηκε στο Yale, όπου έδωσε σειρά διαλέξεων με σκοπό την εκπαίδευση 75 στελεχών του Πανεπιστημίου, για την ουσιαστική αναβάθμιση του προγράμματος σίτισης των 15.000 φοιτητών του ιδρύματος, με βάση την κρητική γαστρονομία.

Χρησιμοποιούν 27 τόνους κρητικό, αρίστης ποιότητας, ελαιόλαδο. Αυτό είναι αποτέλεσμα και της συμμετοχής δύο υψηλόβαθμων στελεχών του Πανεπιστημίου στα δύο διεθνή συνέδρια που έχουμε διοργανώσει ως Grecotel με το Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία” υποστήριξε ο κ. Καλαϊτζιδάκης.

“Είναι το ομορφότερο μέρος που έχουμε δει”

Στα δύο διεθνή συνέδρια που φιλοξενήθηκαν στο Ρέθυμνο, το φθινόπωρο του 2022 και του 2023, αλλά και στην περσινή αντίστοιχη επίσκεψη, και πάλι Μάη μήνα στον επίγειο παράδεισο της Agreco, παρών ήταν ο Randy M. Page.

Ο καθηγητής του Brigham Young University από την πρώτη στιγμή έγινε φανατικός θαυμαστής του Ρεθύμνου, και το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης συνόδευσε και κατά κάποιο τρόπο ξενάγησε και ο ίδιος με τη σειρά του τούς φοιτητές του, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Agreco, στο βιολογικό κτήμα του Νίκου Δασκαλαντωνάκη.

“Ο σκοπός μας είναι να μάθουμε για την ελληνική κουζίνα και ειδικότερα για τη μεσογειακή διατροφή, για το τί είναι και πώς βοηθάει τον οργανισμό. Θέλουμε οι ίδιοι οι φοιτητές μας να έχουν μία προσωπική εμπειρία από αυτόν τον τρόπο ζωής. Ενδιαφερόμαστε, ιδιαίτερα για τις εμπειρίες που προσφέρει η Κρήτη” τόνισε ο κ. Page, συμπληρώνοντας:

“Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, από τη Μελέτη των 7 χωρών, ότι ο τρόπος ζωής της Κρήτης είναι ο πιο υγιεινός, κι ότι η παραδοσιακή διατροφή της Κρήτης είναι η κορωνίδα της μεσογειακής διατροφής!”.

Ο Skyler, ο οποίος σπουδάζει Βιολογία και Φυσιολογία, χωρίς δεύτερη σκέψη αναφώνησε: “Είναι το πιο όμορφο μέρος που έχω πάει και έχω δει! Το αγαπώ πολύ!”, μοιραζόμενος τα όσα αποκόμισε από την ξενάγησή του στην Agreco: “Στο Πανεπιστήμιό μας έχουμε μάθει για την υγιεινή κρητική διατροφή, για τη χρήση του ελαιολάδου και των φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Η οργάνωση είναι εξαιρετική. Είμαι εντυπωσιασμένος από την υγιεινή κρητική διατροφή και τα όσα βλέπω εδώ!”.

Η Lauren από το Σακραμέντο της Καλιφόρνιας ακολουθεί κλασικές σπουδές. Μια και η ίδια έχει ιταλικές ρίζες, ένιωσε πολύ οικεία στο Ρέθυμνο και τη βιολογική φάρμα της Agreco: “Μου θυμίζει το μέρος που ζει ο παππούς μου και η γιαγιά μου στο Τορίνο της Ιταλίας! Αλλά και στην Καλιφόρνια, το κλίμα είναι πανομοιότυπο με εδώ. Κι εκεί έχουμε πολύ ήλιο και τα φρούτα και τα λαχανικά μας είναι ποιοτικότερα σε σχέση με άλλες πολιτείες της Αμερικής”.

Η νεαρή φοιτήτρια ήταν πραγματικά… μαγεμένη απ’ όσα είδε στο κτήμα της Grecotel: “Ειλικρινά, εντυπωσιάστηκα από τον κρητικό τρόπος ζωής, από την κουλτούρα και το φαγητό! Αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα έχει έναν τόσο δυνατό Πολιτισμό γύρω από τον τρόπο ζωής της! Μου άρεσε πολύ το εξαιρετικής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που δοκίμασα πάνω στο ζεστό ψωμί!”.

Οδεύουμε για ρεκόρ συμμετοχής στο 3ο διεθνές συνέδριο

Η Grecotel έχει τοποθετήσει την Κρήτη και το Ρέθυμνο στο χάρτη των πιο δημοφιλών προορισμών, αναδεικνύοντας μία διαρκώς αναπτυσσόμενη πτυχή του τουρισμού, αυτή του γαστρονομικού, αλλά και προβάλλοντας συγχρόνως την αξία των τοπικών προϊόντων και τον κόπο των ντόπιων παραγωγών, στα πέρατα της γης!

Συμπράττοντας με κορυφαίους ακαδημαϊκούς του πλανήτη, η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα της Ελλάδας δημιούργησε το Κέντρο Αριστείας, διοργανώνοντας για δύο συναπτά έτη τα διεθνή επιστημονικά συνέδρια προαγωγής του Κρητικού Τρόπου Ζωής!
Τόσο το 2022, όσο και το 2023 η ολιγοήμερη γιορτή φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Grecotel στο Ρέθυμνο.

Εφέτος, είναι η σειρά του Ηρακλείου και του ξενοδοχείου Amirandes Grecotel Boutique Resort, με τη λήξη της τουριστικής περιόδου, όπως συνηθίζεται, το προσεχές φθινόπωρο: από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου! Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον άνθρωποι από 15 χώρες του πλανήτη, πράγμα που προδιαθέτει τους άμεσα εμπλεκόμενους για τεράστια συμμετοχή, σαφέστατα μεγαλύτερη από εκείνη των προηγούμενων χρόνων.

Πηγή: goodnet.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This