«Ράλι» για την μετοχή της EFG International – Φήμες για εξαγορά της από την Julius Baer

Το ποσό ενδέχεται να φτάσει ακόμη και τα 4,5 δισ. ελβετικά φράγκα (5 εκατ. δολάρια)

Must Read

Κατακόρυφη άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη η μετοχή της EFG International εν μέσω φημολογίας για την εξαγορά της από την ιδιωτική τράπεζα της Ελβετίας Julius Baer. Το ποσό ενδέχεται να φτάσει ακόμη και τα 4,5 δισ. ελβετικά φράγκα (5 εκατ. δολάρια).

Ο δικτυακός τόπος Inside Paradeplatz μετέδωσε ότι η Julius Baer ολοκληρώνει την συμφωνία πλήρους εξαγοράς της EFG International προς 15 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Julius Baer υποχώρησαν κατά 6% μετά την δημοσίευση του άρθρου.

Καμία από τις δύο τράπεζες δεν σχολίασε τις φήμες.

Η EFG International με έδρα την Ζυρίχη ανακοίνωσε την Πέμπτη κέρδη 110 εκατ. ελβετικά φράγκα για τους 4 πρώτους μήνες του 2024, σε αντιδιαστολή με τα 90 εκατ. φράγκα τους 3 πρώτους μήνες του 2023 και 303,2 εκατ. φράγκα ολόκληρο το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συμφωνία των δύο τραπεζών θα δημιουργούσε μια εταιρεία με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία άνω των 500 δισ. ελβετικών φράγκων. Θα συνέχιζε, επίσης, τον μετασχηματισμό του χρηματοπιστωτικού κλάδου στην Ελβετία που άρχισε το 2023, όταν η μεγαλύτερη τράπεζα UBS Group εξαγόρασε την ανταγωνίστρια Credit Suisse.

Πηγή φωτό: Facebook

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This