Ντόμινο εξαγορών στον κλάδο τροφίμων!

Τα Παγωτά Δωδώνη περνούν στα χέρια της εταιρίας ΒΕΝΕΤΗ και η καραμελοποιία Λάβδας Α.Ε. σε αυτά της ΙΟΝ

Must Read

Δύο σημαντικές εξαγορές στον κλάδο των τροφίμων ανακοινώθηκαν χθες. Συγκεκριμένα, τα Παγωτά Δωδώνη περνούν στα χέρια της εταιρίας ΒΕΝΕΤΗ και η καραμελοποιία Λάβδας Α.Ε. σε αυτά της ΙΟΝ.

  • Από τον
    Βασίλη Παπακωνσταντόπουλο

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε, ύστερα από δύο έτη, η εξαγορά των χρεών της εταιρίας παγωτού προς τις τράπεζες, συνολικού τιμήματος περίπου 40.000.000 ευρώ. Οι στόχοι της ΒΕΝΕΤΗ είναι η oλοκλήρωση των διαδικασιών εξυγίανσης, η επένδυση στο φυσικό γάλα με εξαγορά ελληνικής φάρμας γάλακτος και η ανάπτυξη νέων προϊόντων που να βασίζονται σε αυτό. Παράλληλα, η εταιρία θα επενδύσει στην απόκτηση νέου σύγχρονου εξοπλισμού, στην αναβάθμιση των καταστημάτων του σημερινού δικτύου και την ανάπτυξη νέων σημείων πώλησης με νέο concept καταστημάτων.

«Πήραμε στα χέρια μας το “θεϊκό παγωτό”. Για εμάς, νέα τάση είναι το αληθινό παγωτό. Από φυσικό γάλα. Είμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή στο ελληνικό παγωτό», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλoς της ΒΕΝΕΤΗ Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Σήμερα η Παγωτά Δωδώνη διατηρεί ένα δίκτυο 40 καταστημάτων franchise, ψυγεία πώλησης συσκευασμένου παγωτού σε επιλεγμένα super markets και αρτοποιεία, καθώς και συνεργασίες horeca σε πάνω από 1.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή η ΙΟΝ Α.Ε. και η Λάβδας Α.Ε. ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για την εξαγορά του 75% της καραμελοποιίας από τη σοκολατοποιία.

Οπως επισημαίνουν, η συνένωση των δύο ιστορικών ελληνικών εταιριών θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακος και θα ενδυναμώσει περαιτέρω την ανάπτυξή τους στις αγορές που δραστηριοποιούνται, δημιουργώντας επιπλέον αξία για τους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους καταναλωτές.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας ακόμα μια ιστορική ελληνική εταιρία, τη Λάβδας. Με τους ανθρώπους που έχουν δημιουργήσει αυτή τη σπουδαία εταιρία μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και το ίδιο ήθος. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση της εξωστρέφειας, ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα προϊόντα μας σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο» σχολίασε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, αντιπρόεδρος της ΙΟΝ Α.Ε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This