ΣΕΒ: Οριστικά νέος πρόεδρος με ποσοστό 76% ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Έλαβε 424 ψήφους, έναντι 133 της Ιουλίος Τσέτη

Must Read

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, καταφέρνοντας να επικρατήσει στην εκλογική μάχη έναντι της Ιουλίας Τσέτη, με ποσοστό 76%.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο νέος πρόεδρος έλαβε 424 ψήφους, έναντι 133 της σνυποψήφιάς του. Συμμετείχε αριθμός ρεκόρ μελών, που καταδεικνύει επίσης το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε σε αυτή την εκλογική διαδικασία κατά την οποία μάλιστα υπήρχαν δύο υποψήφιοι και όχι απλά διάδοχος με ορισμό. Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του ΣΕΒ αποτελεί για εμένα μια πολύ μεγάλη τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που μου εμπιστεύτηκαν τη συνέχιση του έργου του Συνδέσμου μας. Επί 21 χρόνια υπηρετώ τον ΣΕΒ ως ενεργό μέλος στο ΔΣ, και πλέον, από τη θέση του Προέδρου, αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη να συνεχίσουμε την πολύ επιτυχημένη πορεία του Συνδέσμου μας. Δεσμεύομαι, μαζί με τα νεοκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προς όφελος των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, των μελών μας και της ελληνικής οικονομίας συνολικά».

Τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο θα πλαισιώσουν στο νέο ΔΣ ως αντιπρόεδροι ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean Airlines, ο κ. Ανδρέας Σιάμισης από την Helleniq Energy και η κυρία Ράνια Αικατερινάρη από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Σημειώνεται ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει διαμηνύσει πως εφόσον εκλεγεί στην προεδρία του Δ.Σ. θα προτείνει την κυρία Αικατερινάρη για την θέση της προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, που θα συγκροτηθεί με απόφαση του ΔΣ. Η Εκτελεστική Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό ρόλο σε όλα τα θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του προέδρου του ΔΣ.

Στο νέο ΔΣ τη θέση της Γενικής Γραμματέως θα έχει η Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου από τον Ομιλο ΤΙΤΑΝ, αδελφή του απερχόμενου προέδρου, Δημήτρη Παπαλεξόπουλου. Επίσης, ως μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του ταμία του Δ.Σ. εκλέχθηκε ο Μάρκος Βερέμης από την Upstream.

Έντονη ήταν η μάχη και για την εκλογή των απλών μελών, καθώς οι υποψηφιότητες για τις 14 αιρετές θέσεις είχαν φθάσει τις 24. Σημειωτέον, υπάρχουν άλλες πέντε θέσεις στο Δ.Σ. που καλύπτουν πάγια οι πρόεδροι των περιφερειακών Συνδέσμων (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας).

Τα μέλη του νέου ΔΣ του Συνδέσμου που εξελέγησαν:

Πέγκυ Αντωνάκου
Καλλίνικος Καλλίνικος
Νάγια Καλογεράκη
Ιωάννης Καραγιάννης
Νικόλαος Καυκάς
Πάνος Κυριακόπουλος
Φίλιππα Μιχάλη
Αριστοτέλης Παντελιάδης
Γεώργιος Περιστέρης
Κυριάκος Σαμπατακάκης
Μενέλαος Τασόπουλος
Θεόδωρος Τρύφων
Ευάγγελος Χρυσάφης
Βασίλειος Ψάλτης

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να υπηρετήσω τον ΣΕΒ από τη θέση του Προέδρου. Σήμερα ο ΣΕΒ είναι μεγαλύτερος και πιο δυνατός. Έχει περισσότερα μέλη, περισσότερους τομείς δράσεις και μεγαλύτερο αποτύπωμα σε κρίσιμες διαστάσεις της οικονομικής ζωής. Ο ΣΕΒ είναι στον πυρήνα του ένας ανεξάρτητος, ανοιχτός, πολυσυλλεκτικός οργανισμός, με διαρκή ανανέωση προσώπων και ιδεών. Εύχομαι στο νεοεκλεγέν ΔΣ να συνεχίσει τη σταθερά ανοδική πορεία του Συνδέσμου μας, στο πολύπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τελικά η ομάδα Μπακογιάννη θριάμβευσε . Κύριε Mr. Chipita είστε Άξιο τέκνο της Οικογένειας Μητσοτάκη . Όσον αφορά τους Εργαζόμενους Ο Θεός Να Βάλει το Χέρι του .

    • Και ποιός ο ρόλος ακριβώς του συγκεκριμένου φορέα ?

      Να κλείσει και τις όποιες επιχειρήσεις και βιομηχανίες απέμειναν?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This