Δρόμος για Δράμα – Αμφίπολη: Αρχές του 2025 αναμένεται η ανακήρυξη αναδόχου

Η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2022 με προϋπολογισμό 249 εκατ. ευρώ

Must Read

Προχωρούν οι διαδικασίες για τον δρόμο Δράμα – Αμφίπολη που θα κατασκευαστεί με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύνταξη του τεύχους υποβολής δεσμευτικών προσφορών προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2024 και η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών τον Ιανουάριο του 2025.

Η ανακήρυξη του προσωρινού αναδόχου προβλέπεται τον Απρίλιο του 2025. Θα ακολουθήσει η περίοδος οριστικοποίησης των συμβατικών εγγράφων και η υπογραφή της σύμβασης σύμπραξης, τον Δεκέμβριο του 2025. Το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα τελεί υπό την αίρεση ότι δεν θα ζητηθούν παρατάσεις από τους προεπιλεγέντες οικονομικούς φορείς για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, ούτε από τον προσωρινό ανάδοχο για την οριστικοποίηση των συμβατικών εγγράφων.

Στο εν λόγω χρονικό διάστημα περιλαμβάνεται και ο έλεγχος των νομιμοποιητικών εγγράφων από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το υπόψη έργο αφορά στον βασικό άξονα από τη Δράμα έως την Αμφίπολη (Παλαιοκώμη).

Είναι συνολικού μήκους περίπου 43 χλμ. και θα κατασκευαστεί με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.). Τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου περιλαμβάνουν την αναβάθμιση της κύριας αρτηρίας, την κατασκευή δύο νέων τμημάτων και τη σύνδεση με τις υφιστάμενες οδούς, με 9 κόμβους.

Η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2022, με προϋπολογισμό 249 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 3 χρόνια και η περίοδος λειτουργίας και συντήρησης 27 χρόνια.

Το έργο διεκδικούν οι:

α) ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

β) ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ Α.Ε.

γ) ΑΒΑΞ Α.Ε..

δ) INTRAKAT

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This