Πρόεδρος Ξενοδόχων Ηρακλείου: «Ανάγκη να μειώσουμε τις τιμές για να γεμίσουμε τα δωμάτια»

Must Read

Με το βλέμμα στραμμένο στις αφίξεις των τουριστών είναι οι επιχειρηματίες του κλάδου, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους σχετικά με τα άδεια δωμάτια και την μείωση στις διανυκτερεύσεις. Η περσινή χρονιά αποτέλεσε ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, αφού μέτρησε πάνω από 32 εκατ. αφίξεις ξένων επισκεπτών και έσοδα 20,5 δισ. ευρώ, με την Κρήτη να διατηρεί τα πρωτεία.

Ο Πρόεδρος των Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης τόνισε την ανάγκη, λόγω των κενών κλινών, να μειωθούν οι τιμές σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες κατά 15%, ώστε να καταφέρουν να γεμίσουν.

Όπως επεσήμανε χθες, κατά την διάρκεια της σύσκεψης στην Περιφέρεια για τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, παρά το γεγονός ότι η σεζόν ξεκίνησε πολύ καλά, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι τιμές αρχίζουν να ανεβαίνουν, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλά κενά δωμάτια. «Όσοι είχαν εγγυημένα συμβόλαια δεν έχουν πρόβλημα», ξεκαθάρισε ενώ σημείωσε πως μεγάλο είναι το πρόβλημα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο. Υπολογίζεται, σύμφωνα πάντα με τον κ. Χαλκιαδάκη, ότι παίρνουν μερίδιο 15 – 20% από την αγορά.

«Έχει μειωθεί κατά μια βραδιά από πέρυσι ο αριθμός των διανυκτερεύσεων. Πήγαμε από τις εννέα στις οκτώ», έκανε σαφές, ενώ κατέληξε τονίζοντας πως από τα μέσα Σεπτεμβρίου αλλά και τον Οκτώβριο η κίνηση αναμένεται να «εκτοξευθεί» και πάλι στο νησί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Άπληστοι καί τού χειρότερου είδους καπιτάλες οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα! Έχουν συμβάλει στον υψηλό πληθωρισμό στα πάντα! Άγρια εκμετάλλευση όλων γιά τα λεφτά! ΛΕΦΤΑ, ΛΕΦΤΑ, ΛΕΦΤΑ, είναι ο θεός τους. Σιχάματα! Ελπίζω να υπάρχει η άλλη ζωή, γιά να τούς στείλει στην ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΛΑΣΗ, ο Κύριος! Βέβαια θάταν ωραίο να τιμωρηθούν καί εδώ!

  2. Η Κρήτη έχει περισσότερους τουρίστες, απ’ όσους μπορεί να σηκώσει. Λόγω τής περυσινής/φετινής ανομβρίας, παρουσιάζεται ήδη μεγάλο πρόβλημα νερού. Καλά θα κάμει ο Χαλκιαδάκης να μην κοιτάζει μόνο την πάρτη του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This