Νέοι μνηστήρες για το ξενοδοχείο στο Λαγονήσι

Must Read

Καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στη λύση του γόρδιου δεσμού της διαφοράς μεταξύ Αττικός Ηλιος, τραπεζών και ΕΤΑΔ, αναζωπυρώνεται και το ενδιαφέρον των μνηστήρων του ξενοδοχείου στο Λαγονήσι. Και εξηγούμαστε: με βάση το μοντέλο που προωθεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, το Δημόσιο θα αναλάβει τις τραπεζικές υποχρεώσεις της Αττικός Ηλιος προς τις τράπεζες και η Αττικός Ηλιος θα παραιτηθεί από τις υπερδιπλάσιες σχεδόν απαιτήσεις της από την εταιρία ακινήτων του Δημοσίου.

Με καθαρό τον ισολογισμό από δάνεια, η Αττικός Ηλιος θα κληθεί να υλοποιήσει επενδύσεις για την ανάπτυξη παραθεριστικών βιλών και την ανακαίνιση και επέκταση του συγκροτήματος. Η πρόσβασή της σε τραπεζική χρηματοδότηση από τις ελληνικές τράπεζες, όπως καταλαβαίνετε, θα είναι πιθανότατα -επιεικώς- δυσχερής. Ομως, όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση θυμίζουν ότι θα μπορούσε να μπει στρατηγικός επενδυτής στην Αττικός Ηλιος, με μειοψηφικό ίσως πακέτο μετοχών, προσδοκώντας τα έσοδα από την πώληση των παραθεριστικών βιλών.

Θυμίζουμε πως τα προηγούμενα χρόνια για το Λαγονήσι ενδιαφέρθηκαν τόσο ο ισχυρός άνδρας της ΓΕΚ Τέρνα Γιώργος Περιστέρης όσο και οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης, αλλά και η Goldman Sachs. Το ενδιαφέρον αυτό δεν καρποφόρησε, λόγω των εκκρεμοτήτων που υπήρχαν. Αν αυτές όμως αρθούν, όπως επιχειρείται τώρα, πιθανόν να αναθερμανθεί, σημειώνουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This