«Ερευνώ-Καινοτομώ»: 565 επιχειρήσεις υπέβαλαν 427 προτάσεις χρηματοδότησης

Η δράση στοχεύει στην δημιουργία νέων θέσεων ερευνητικού και επιστημονικού/τεχνικού προσωπικού

Must Read

Ολοκληρώθηκε, όπως και γνωστοποιήθηκε, η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων, στο πλαίσιο της Παρέμβασης Ι «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις», της Δράσης Στρατηγικής Σημασίας «Ερευνώ – Καινοτομώ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα». H οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, υποβλήθηκαν 427 προτάσεις με δημόσια δαπάνη 178.562.156,35€ και προϋπολογισμό 237.367.328,14€. Η διαδικασία αξιολόγησης θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά τα στοιχεία των προτάσεων που υποβλήθηκαν ανά τομέα προτεραιότητας:

Ειδικότερα, οι 183 αιτήσεις χρηματοδότησης αφορούν σε συνεργατικά έργα από ομάδες επιχειρήσεων. Οι υπόλοιπες 244 υποβλήθηκαν από μεμονωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συνολικά, υπέβαλαν συμμετοχή 565 διαφορετικές επιχειρήσεις.

Βασικός στόχος της Παρέμβασης I «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις» είναι η δημιουργία νέων θέσεων ερευνητικού και επιστημονικού/τεχνικού προσωπικού, μέσω της υποστήριξης της έρευνας, προώθησης της καινοτομίας και ενίσχυσης της δικτύωσης των επιχειρήσεων.

Οι υποβολές των προτάσεων στην Δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ» πραγματοποιούνται τμηματικά και μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των προτάσεων στην Παρέμβαση Ι συνεχίζονται οι υποβολές στις υπόλοιπες παρεμβάσεις, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Η Δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ» έχει συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση της έρευνας, μέσω της διασύνδεσης μεταξύ επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων. Ώστε να αναδειχθούν καινοτόμα προϊόντα που θα βοηθήσουν στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This