Παπαστράτος: Αύξηση τζίρου και κερδών το 2023

Must Read

Αύξηση 10% στον μεικτό τζίρο της κατέγραψε η Παπαστράτος, που ανήλθε σε 1,75 δισεκατομμύρια το 2023, από 1,6 δισεκατομμύρια το 2022. Η αύξηση αυτή προέρχεται από την αύξηση των εξαγωγών. Ο καθαρός τζίρος, αυτός δηλαδή που δεν περιλαμβάνει τους φόρους και τα τέλη που εισπράττονται για λογαριασμό του Δημοσίου από τα καπνικά προϊόντα, ανέρχεται στα 763 εκατομμύρια το 2023, έναντι 657 εκατομμυρίων το 2022, με τις εξαγωγές να σημειώνουν αύξηση κατά 58 εκατομμύρια.

Κατά τη διάρκεια της χρήσης του 2023 η Παπαστράτος απέδωσε στο Δημόσιο φόρους ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ποσό το οποίο, όπως σημειώνει η διοίκηση της εταιρίας, «αντιστοιχεί στο 1,7% των συνολικών φορολογικών εσόδων του προϋπολογισμού». Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 145 εκατομμύρια το 2023, σημειώνοντας αύξηση από τα 105 εκατομμύρια του 2022. Από το 2017, η Παπαστράτος ξεκίνησε να εφαρμόζει τον μετασχηματισμό του εργοστασίου της στην Ελλάδα και σταμάτησε οριστικά την παραγωγή τσιγάρων στη χώρα, στρέφοντας τη λειτουργία του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο στην αποκλειστική παραγωγή της νέας γενιάς καπνικών προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το ΙQOS. Η μεγαλύτερη αγορά στην οποία εξάγει είναι η Ιαπωνία και ακολουθούν η Ισπανία και η Γερμανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This