Ιστορικά υψηλά έσοδα και κερδοφορία για τη THEON το πρώτο εξάμηνο του 2024

Must Read

Ισχυρή εμπορική επίδοση παρουσίασε η THEON INTERNATIONAL PLC (Euronext Amsterdam, AMS: THEON) κατά το Α εξάμηνο του 2024, όπως προκύπτει κατά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 35,1% σε σύγκριση με το Α εξάμηνο του 2023, ανερχόμενες στα €77 εκατομμύρια, με την ανάπτυξη να αναμένεται να επιταχυνθεί στο δεύτερο μισό του έτους. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών ύψους €427 εκατομμυρίων προσφέρει καλή προβλεψιμότητα για την περίοδο 2024-2025. Η THEON βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ως προς τις τρέχουσες και επερχόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες παγκοσμίως, και αναμένει αύξηση του ανεκτέλεστου υπόλοιπου κατά το Β εξάμηνο του έτους.

Η εταιρία σημείωσε έσοδα ύψους €152,4 εκατομμυρίων το Α εξάμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 161% σε σύγκριση με το Α εξάμηνο του 2023 (€58,5 εκατομμύρια), χάρη σε προσφάτως υπογεγραμμένα συμβόλαια και την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης σε υφιστάμενες συμβάσεις.

Η THEON κατέγραψε ισχυρή κερδοφορία το Α εξάμηνο του 2024, με αύξηση 252,6% στα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (Adjusted EBITDA), ανερχόμενα στα €38 εκατομμύρια, και αύξηση 270,3% στα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων (Adjusted EBIT), ανερχόμενα στα €36,9 εκατομμύρια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη περιθωρίου προσαρμοσμένων κερδών προ τόκων και φόρων (EBIT margin) ύψους 24,2%, έναντι 17,1% του Α εξαμήνου του 2023, επιτυγχάνοντας ήδη τους στόχους κερδοφορίας για το οικονομικό έτος 2024.

Στις 30 Ιουνίου 2024, οι κεφαλαιακές δαπάνες της THEON ανήλθαν σε €5,1 εκατομμύρια ευρώ, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις για ολόκληρο το έτος ύψους €10 εκατομμυρίων. Η καθαρή ταμειακή θέση στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2024 ανήλθε σε €53,3 εκατομμύρια.

Τον Ιούλιο του 2024, η THEON προέβη σε διανομή μερίσματος ύψους €14,4 εκατομμυρίων (€0,206 ανά μετοχή). Υλοποιώντας την αναπτυξιακή της στρατηγική, η εταιρία ανακοίνωσε επίσης την πρώτη της εξαγορά μετά την αρχική εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, μέσω της απόκτησης του 60% του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας Harder Digital και την επένδυση για τη δημιουργία νέας παραγωγικής
μονάδας στη Νότια Κορέα. Στο πλαίσιο της διασφάλισης προμηθειών και της περαιτέρω μείωσης των χρόνων παράδοσης, η THEON εργάζεται επίσης πάνω σε μακροπρόθεσμες εμπορικές συμφωνίες με τους βασικούς της προμηθευτές. H εταιρία τονίζει ότι η Exosens, ο κύριος προμηθευτής λυχνιών της ΤΗΕΟΝ για πολλά χρόνια, θα συνεχίσει να είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της τα επόμενα χρόνια.

«Είμαστε ικανοποιημένοι τόσο με τη στρατηγική, όσο και με την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2024. Οι νέες παραγγελίες αναμένεται να επιταχυνθούν κατά τη διάρκεια του Β΄εξαμήνου σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική και την ισχυρή ζήτηση της αγοράς για τα προϊόντα μας. Ως εκ τούτου, η THEON βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για το δεύτερο εξάμηνο του έτους και η Διοίκηση διατηρεί την εμπιστοσύνη της ότι θα επιτύχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2024», δήλωσε ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής και CEO της THEON.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2024 της THEON είναι πλέον διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της εταιρίας στο https://investors.theon.com/reports-presentations/default.aspx.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This