Σκόπια: Συμφωνία με βουλγαρική εταιρεία ενέργειας που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα

Πρώην στέλεχος της Lukoil ο διευθύνων σύμβουλος

Must Read

Βαλκανικά ντιλ στην επιφάνεια. Σύμβαση με νέο προμηθευτή φυσικού αερίου για τις ανάγκες θέρμανσης των ανατολικών και δυτικών Σκοπίων, για την περίοδο Οκτώβριος 2024-Ιανουάριος 2025, υπέγραψε ο νέος διευθυντής της ESM Sales, P. Madzovski.

Νέος προμηθευτής είναι η βουλγαρική εταιρεία Sustainable Energy Supply, που δραστηριοποιείται και στην χώρα μας, καθώς η θυγατρική της Sustainable Energy Supply North srl, με έδρα στη Βουκουρέστι, έχει εγγραφεί από το 2022 στο ελληνικό Μητρώο Χρηστών ΕΣΦΑ! Σύμφωνα με την σύμβαση, η βουλγαρική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2020, θα προμηθεύει την ESM με τουλάχιστον 150.000 MWh τον μήνα. Με το περιθώριο κέρδους της να έχει οριστεί στα 4,97 ευρώ/MWh, με βάση την τιμή αναφοράς για το φυσικό αέριο στο ολλανδικό χρηματιστήριο (ΤΤF).

Πρόκειται για σημαντική βέβαια συμφωνία για την βουλγαρική εταιρεία, καθώς εισέρχεται σε νέα αγορά, σε μία περίοδο όπου οι εντάσεις μεταξύ Σκοπίων-Βουλγαρίας έχουν αναζωπυρωθεί. Εν μέσω σημαντικού ανταγωνισμού και της διαπάλης σχετικά με ισχυρές ενδείξεις για προσπάθειες εκ μέρους της Ρωσίας να ενισχύσει τα ερείσματά της και την παρεμβατικότητά της, παρότι τα Σκόπια είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι ο CEO της Sustainable Energy Supply κ. Valentin Zlatev είναι στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στην αγορά φυσικού αερίου, καθώς από το 1998 μέχρι το 2020 έχει διατελέσει υψηλόβαθμος παράγοντας της Lukoil, έχοντας θητεύσει σε σημαντικές θέσεις ευθύνης, όπως Regional Director για τα Βαλκάνια, πρόεδρος της Lukoil Neftochim Burgas, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Lukoil Bulgaria κλπ.

Τα γραφεία της ρουμανικής θυγατρικής, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, βρίσκονται στο ίδιο κτίριο στο Βουκουρέστι όπου εδρεύει και η ρουμανική θυγατρική της Lukoil. Πέραν της βουλγαρικής, της ρουμανικής και της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου (πλέον και της αγοράς φυσικού αερίου των Σκοπίων), η Sustainable Energy Supply δραστηριοποείται και στην Ιταλία, την Σερβία, την Ουγγαρία και την Κροατία, απλώνοντας δίχτυα, καθώς επίσης και στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Πηγή: energypress.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This