Καθώς η ελληνική βιομηχανία αναζητά καινοτόμες στρατηγικές για να ενισχύσει την εξωστρέφεια των προϊόντων της, η ανάγκη για φθηνή και πράσινη ενέργεια αναδεικνύεται ως κρίσιμος παράγοντας.
Οι σύγχρονες βιομηχανίες επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με τη φθηνή ενέργεια να είναι το πιο ουσιώδες εργαλείο για την επίτευξη αυτών των στόχων. Οταν οι βιομηχανίες μπορούν να αποκτούν ενέργεια σε χαμηλότερες τιμές αποκτούν τη δυνατότητα να επενδύσουν περισσότερο στην έρευνα, στην ανάπτυξη (R&D) και τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών – βασικοί παράγοντες για την εξωστρέφειά τους.
Η στροφή προς πράσινες πηγές ενέργειας δεν συνεισφέρει μόνο στη μείωση των εκπομπών CO2 και άλλων ρύπων, αλλά ενισχύει και τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας. Σύμφωνα με μελέτες, οι εξαγωγικές βιομηχανίες που υιοθετούν φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές έχουν την ικανότητα να αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, προσελκύοντας πελάτες που εκτιμούν την περιβαλλοντική ευθύνη.
Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια έχει επίσης θετική επίδραση στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις. Χώρες που επενδύουν σε φθηνές και καθαρές πηγές ενέργειας αποκτούν σημαντικά πλεονεκτήματα σε τομείς όπως η τεχνολογία ανανεώσιμων πηγών και οι βιώσιμες πρακτικές παραγωγής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νέες ευκαιρίες εξαγωγής και σε συνεργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στο πλαίσιο αυτό, οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις που προωθεί η Ελλάδα, με κυριότερη αυτήν με την Αίγυπτο μέσω του έργου GREGY, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της εξαγωγικής βιομηχανικής δραστηριότητας και την προώθηση της φθηνής και πράσινης ενέργειας.
Οι ελληνικές εξαγωγικές βιομηχανίες μπορούν να επωφεληθούν από τη μείωση του ενεργειακού κόστους, γεγονός που ενισχύει την κερδοφορία και την ικανότητα ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, η πρόσβαση σε συνεχή και αξιόπιστη ροή ενέργειας μειώνει τους κινδύνους που σχετίζονται με την αστάθεια της παραγωγής ενέργειας, στοιχείο κρίσιμο για τη διατήρηση ομαλών παραγωγικών διαδικασιών.
Με τον κυβερνητικό στόχο να αυξηθεί η αξία των εξαγωγών στο 60% και το 70% του ΑΕΠ μέχρι το 2027 και το 2030 αντίστοιχα, είναι προφανές ότι η προώθηση ηλεκτρικών διασυνδέσεων και η παροχή ανταγωνιστικής ενέργειας θα αποτελέσουν κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική βιομηχανία. Η συνδυασμένη δύναμη της πράσινης ενέργειας και της εξωστρέφειας μπορεί να μεταμορφώσει την ελληνική βιομηχανία, καθιστώντας την πιο ανταγωνιστική και βιώσιμη στο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο.
Πηγή: Κυριακάτικη δημοκρατία
Η πράσινη ανάπτυξη είναι αντιπαραγωγική και πανάκριβη
Η Προπαγάνδα του αφηγήματος της ανθρωπογενούς Κλιματικής Αλλαγής οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην φτωχοποίηση των κοινωνιών και την διάλυση του Κράτους – Έθνους (μαζί με την απρόσκοπτη λαθρομετανάστευση), όπως άλλωστε είναι και ο διακηρυγμένος στόχος των θιασωτών προπαγανδιστών αυτής της θεωρίας.
Μόνο τα φθηνά ορυκτά καύσιμα αέριο και πετρέλαιο, μπορούν να συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη όπως περίτρανα απεδείχθη ιστορικά με το οικονομικό – πολιτικό και κοινωνικό θαύμα της ανάπτυξης στον Δυτικό κόσμο μεταπολεμικά
Θα περίμενε κανείς από ένα πατριωτικό σάιτ να λέει ολόκληρη την Αλήθεια και να περιγράφει την πραγματική Πραγματικότητα
Η Κλιματική Αλλαγή υπάρχει από τότε που υπάρχει ο πλανήτης Γη
Είναι αστροφυσικό γεωφυσικό φαινόμενο και οφείλεται αποκλειστικά στο ότι η Γη μας είναι μόλις ο τρίτος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο, δηλαδή ουσιαστικά ζούμε στην ατμόσφαιρα του Ήλιου, και βεβαίως στις εναλλαγές, στην πάροδο χιλιάδων ετών, της γωνίας περιστροφής του άξονα της Γης σε σχέση με το επίπεδο περιστροφής της (τροχιά) γύρω από τον Ήλιο αλλά και καθ’ εαυτής της τροχιάς της Γης που είναι ελλειπτική δηλαδή υπάρχουν σημεία εγγύτητας και απομάκρυνσης της Γης από τον Ήλιο. Όλα τα παραπάνω τα ζούμε άλλωστε στην καθημερινότητα μας ως το φαινόμενο της εναλλαγής των τεσσάρων εποχών
Το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι μόλις 0,03%(!!!) ενώ αν μειωθεί υπέρμετρα θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα με την συνέχιση της ζωής στην χλωρίδα και την πανίδα της Γης
Η δε ανθρώπινη συμμετοχή στην Κλιματική Αλλαγή σύμφωνα και με τις πιο “αβανταδόρικες” μετρήσεις δεν ξεπερνά σε ποσοστό το 0,28% μόνον!!!!
Για ποιά ανθρωπογενή κλιματική κρίση και αλλαγή μιλάμε;;;
Αν εκραγεί το ηφαίστειο του Γέλοστοουν Παρκ στις ΗΠΑ με έκταση όσο και η Κρήτη!, η ζωή στη Γη θα αφανιστεί εξ ολοκλήρου όπως ακριβώς συνέβη με τους δεινοσαύρους πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια
Παρομοίως αν εκραγούν δύο Πινατούμπο ταυτόχρονα στη Γη αυτό θα ισοδυναμεί σχεδόν το ίδιο με την έκρηξη όλων των πυρηνικών όπλων των χωρών με πυρηνικά όπλα στον πλανήτη
Γιατί δεν τα γράφετε αυτά αγαπητοί κύριοι και κυρίες του Νιουσμπρέικ;;;
Κάντε ένα ρεπορτάζ για το ενεργειακό αποτύπωμα σε CO2 από την κατασκευή μιας μπαταρίας ηλεκτροκίνησης αυτοκινήτου.
Για την περιβαλλοντική καταστροφή που απαιτείται για την διάνοιξη ορυχείων για την εξόρυξη λιθίου που είναι και ένα σπάνιο μέταλλο.
Για το ενεργειακό αποτύπωμα σε CO2 για την κατασκευή μιας και μόνο θηριώδους ανεμογεννήτριας με τα παρελκόμενα της αλλά και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος που απαιτείται σε διάνοιξη δρόμων και αποψίλωση – καταστροφή δασών (πυρκαγιές) για να στηθούν τα “δάση” ανεμογεννητριών
Κάντε ένα ρεπορτάζ για το πού πώς και κυρίως αν ποτέ ανακυκλώνονται όλα αυτά τα “πράσινα” σκουπίδια μετά το πέρας της χρήσης τους.
Οι ανεμογεννήτριες ΔΕΝ ανακυκλώνονται ούτε θάβονται ούτε καν αποσυναρμολογούνται διότι το κόστος είναι τεράστιο όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα πλοία
Βρίθει το διαδίκτυο από εικόνες χιλιάδων στρεμμάτων νεκροταφείου από πεταμένες ανεμογεννήτριες
Μιλάμε για την απόλυτη οικολογική καταστροφή.
Κάντε ένα ρεπορτάζ εκεί στην “Δημοκρατία” και στην Εστία και στο Νιουσμπρέικ για τις υπεργόνιμες καλλιεργήσιμες εκτάσεις που και εδώ στην Ελλάδα στρώνονται με φωτοβολταϊκά ώστε στο τέλος ο πληθυσμός να… τρέφεται με έντομα!!!
Θα γράψτε κάτι και γι’ αυτά η μήπως ο Μυτιληναίος συμμετέχει με ποσοστό στο επιχειρηματικό σχήμα που σας εκδίδει;;;