Σε κάθε ευκαιρία βγάζουν με όλους τους τρόπους το ανθελληνικό μένος τους. Ο λόγος για τους Γερμανούς, οι οποίοι μπορεί πλέον να μη(;) μας αντιμετωπίζουν ως χρεοδουλοπαροικία τους, αλλά επιμένουν χυδαία να συμπεριφέρονται ως γνήσιοι απόγονοι των χιτλερικών – ναζιστικών δυνάμεων Κατοχής.
Ως τα εγγόνια εκείνων που διέπραξαν απίστευτες θηριωδίες εις βάρος των Ελλήνων και σήμερα κάνουν πως δεν χρωστάνε τίποτε – όχι μόνο απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά ούτε καν απέναντι στην ίδια την Ιστορία που τους έχει καταδικάσει.
Τη νέα μαύρη σελίδα σε αυτό που τα συστημικά μέσα ενημέρωσης επιμένουν να χαρακτηρίζουν «ελληνογερμανικές σχέσεις», έγραψε το γερμανικό Κοινοβούλιο, το οποίο με τις ψήφους των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Φιλελευθέρων (FDP) και του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), απέρριψε ψηφίσματα των Πρασίνων και του κόμματος Η Αριστερά, που αφορούσαν τη γερμανική Κατοχή και το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.
Ύστερα από συζήτηση διάρκειας μιάμισης ώρας, στην οποία συμμετείχαν 15 ομιλητές, η πλειοψηφία επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά την επίσημη γραμμή των μεταπολεμικών γερμανικών κυβερνήσεων. Το γεγονός δηλαδή ότι δεν υφίσταται θέμα αποζημιώσεων και επανορθώσεων προς την Ελλάδα και ότι το όλο ζήτημα έχει ρυθμιστεί οριστικά, και νομικά και πολιτικά.
Το θέμα των επανορθώσεων και αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό
Αξίζει να σημειωθεί πως στο ψήφισμά τους οι Πράσινοι ζητούσαν από τη γερμανική Βουλή να αναγνωρίσει ανάμεσα σε άλλα ότι το θέμα των επανορθώσεων και αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό και ότι η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από σχετικές αξιώσεις. Την αναγνώριση των ελληνικών αιτημάτων ζητούσε στο ψήφισμά του και το κόμμα Η Αριστερά, τονίζοντας πως η Βουλή θα έπρεπε να απαιτήσει από τη γερμανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει ως νόμιμα τα επίσημα ελληνικά αιτήματα για επανορθώσεις και αποζημιώσεις.
Επίσης ζητούσε η γερμανική κυβέρνηση να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, με σκοπό τη σύναψη σύμβασης που θα ρύθμιζε το εύρος και τους όρους των επανορθώσεων και αποζημιώσεων. Στην παρέμβασή του, ο βουλευτής της Αριστεράς και πρόεδρος της Ελληνογερμανικής Επιτροπής Φιλίας της Βουλής, Γκρέγκορ Γκίζι, τόνισε ότι η Γερμανία θα πρέπει να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις ευθύνες που τη βαρύνουν από την περίοδο της Κατοχής.
Σε μια περίοδο που η Άγκυρα διεκδικεί περιοχές στο Αιγαίο, η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να επιτρέπει την εξαγωγή εξαρτημάτων για έξι πολεμικά υποβρύχια στην Τουρκία, σημείωσε ο Γκίζι, τονίζοντας: «Με αυτές τις εξαγωγές πολεμικού υλικού στην Τουρκία, η Γερμανία συμβάλλει στη στρατιωτική απειλή της Ελλάδας. Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που μπορούμε να δικαιολογήσουμε, αν λάβουμε υπόψη το δικό μας ιστορικό παρελθόν».