Κράζουν τον Ερντογάν επειδή έκανε 3 δόσεις εμβολίου ενώ εκατομμύρια Τούρκοι δεν μπορούν να κάνουν ούτε μία

«Φαίνεται ότι όλα τα μέλη του AKP έχουν εμβολιαστεί. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχουν απομείνει εμβόλια», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter

Must Read

Βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Τουρκία και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καταφέρονται εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν αφότου ανακοίνωσε ότι έλαβε τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, την ώρα που 50 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα περιμένουν να λάβουν την πρώτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο TRT, δήλωσε ότι είχε λάβει τρεις δόσεις εμβολίου. «Έκανα και έλεγχο να δω αν είχα αύξηση στα επίπεδα των αντισωμάτων μου. Έφτασα τα 2.160 (μονάδες ανά χιλιοστόλιτρο), ευτυχώς», είπε ακόμα.

Η Τουρκία, με πληθυσμό 84 εκατομμύρια, έχει χορηγήσει πάνω από 29 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τότε που ξεκίνησε η μαζική εκστρατεία εμβολιασμού τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας

Περισσότεροι από 16,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τις πρώτες δόσεις τους, ενώ πάνω από 12,5 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι την Τρίτη, αλλά η χώρα αντιμετωπίζει οξεία έλλειψη εμβολίων, σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα λάβει 12 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech έως τα μέσα Ιουνίου.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Özgür Özel ρώτησε πού βρήκε ο Ερντογάν το δικαίωμα να λάβει επιπλέον δόσεις, όταν ακόμη και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δεν μπόρεσαν να το κάνουν.

«Πρέπει να δώσει μια εξήγηση εάν έλαβε τη δόση στα τέλη του 2020, όταν το εμβόλιο δεν ήταν διαθέσιμο σε κανέναν στη χώρα», ανέφερε ο Özel.

Ο Ερντογάν έκανε την πρώτη δόση στις 14 Ιανουαρίου, ενώ τη δεύτερη στις 11 Φεβρουαρίου. Δεν έγινε γνωστό όμως το πότε έλαβε την τρίτη δόση.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της CHP Engin Özkoç με tweet του σημείωσε ότι υπήρχαν πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα που δεν είχαν ακόμη λάβει τις πρώτες δόσεις τους λόγω ελλείψεων.

Ο αναπληρωτής του CHP Άγκυρας Μουράτ Εμίρ δήλωσε ότι τα λόγια του Ερντογάν επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό του ότι το εμβόλιο έφτασε στην Τουρκία στις αρχές Δεκεμβρίου του περασμένου έτους και ότι οι υποστηρικτές του AKP είχαν λάβει «λαθραία» το εμβόλιο.

Με γραπτή δήλωσή του ο Emir αναφέρει ότι πρέπει να περάσουν έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση πριν από τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου.

«Έκανε ο Ερντογάν εμβόλιο επίδειξης μπροστά στις κάμερες στις 14 Ιανουαρίου; Με άλλα λόγια, ακριβώς όπως ισχυριστήκαμε, το πρώτο εμβόλιο ήρθε στην Τουρκία όχι στις 30 Δεκεμβρίου, όπως ειπώθηκε, αλλά πολύ καιρό πριν και τα μέλη του AKP εμβολιάστηκαν πριν από οποιονδήποτε άλλο», λέει χαρακτηριστικά ο Εμίρ.

«Φαίνεται ότι όλα τα μέλη του AKP έχουν εμβολιαστεί. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχουν απομείνει εμβόλια», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter. «Εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε λάβει καν τις πρώτες μας δόσεις», έγραψε ένας άλλος.

«Εάν όλοι αυτοί που πέθαναν μπορούσαν να λάβουν το εμβόλιο πριν από το θάνατό τους…», σχολίασε ένας χρήστης.

Η πανδημία έχει κοστίσει πάνω από 47.000 ζωές στην Τουρκία σύμφωνα με τις επίσημες αρχές, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι το νούμερο είναι πολύ ψηλότερο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This