Την απόρριψη αιτημάτων προσωρινής δικαστικής προστασίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη χώρα μας, που υπέβαλαν Έλληνες υγειονομικοί, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).
Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΔΑΔ, 30 υγειονομικοί που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία είχαν υποβάλλει δύο αιτήματα κατά της Ελλάδας. Επικαλούμενοι τα άρθρα 2 (δικαίωμα στη ζωή), 3 (απαγόρευση απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης), 4 (απαγόρευση της δουλείας και της αναγκαστικής εργασίας), 5 (δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια), 6 (δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη), 8 (δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) και 14 (απαγόρευση των διακρίσεων), οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους και ζήτησαν την αναστολή της εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας.
Compulsory vaccination: The European Court of Human Rights has rejected a request for "interim measures" lodged by 30 health workers in Greece. https://t.co/7FJ8UiD7u4
— Andrew Cutting (@andrew_cutting) September 9, 2021
Οι αιτούντες ζήτησαν ακόμα προσωρινά μέτρα (άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου) και την άμεση αναστολή της εφαρμογής του σχετικού νόμου. Στις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, το ΕΔΑΔ αποφάσισε να απορρίψει αυτά τα αιτήματα. Ως είθισται, το Δικαστήριο εγκρίνει τέτοια αιτήματα μόνο σε εξαιρετική βάση, όταν δηλαδή οι αιτούντες αντιμετωπίζουν πραγματικό κίνδυνο μη αναστρέψιμης βλάβης.
- Δείτε την ανακοίνωση: