«Πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβουν»: Αναληθείς οι ισχυρισμοί για 163 εκατομμύρια αναζητήσεις

Η ερευνήτρια επιβεβαίωσε ότι μπέρδεψε τον αριθμό των αποτελεσμάτων αναζήτησης Google με τον αριθμό των φορών που οι χρήστες έκαναν αναζήτηση για τη φράση

Must Read

Σήμερα το πρωί, η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου προχώρησε σε μία αποκάλυψη που σόκαρε το πανελλήνιο και αναδημοσιεύτηκε από πολλά ενημερωτικά μέσα αλλά και αμέτρητους λογαριασμούς χρηστών στα social media. Με αφορμή την 13η γυναικοκτονία στην χώρα με θύμα την 48χρονη Νεκταρία και σύμφωνα με μία έρευνα που επικαλέστηκε, η ψυχολόγος έκανε γνωστό πως εν μέσω πανδημίας χρήστες αναζήτησαν παγκοσμίως 163 εκατ. φορές στο διαδίκτυο την φράση «πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς».

Συγκεκριμένα, η κ. Αργυρίου συνέδεσε την αύξηση της βίας και των δολοφονιών με την πανδημία του κορωνοϊού και έκανε αναφορά σε παλαιότερη έρευνα της αναπληρώτριας διευθύντριας του Πανεπιστημίου Otago της Νέας Ζηλανδίας, Katerina Standish, η οποία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως κατά την πανδημία οι άνθρωποι έψαξαν παγκοσμίως στο Google το «Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα, ώστε να μην το καταλάβει κανείς» 163 εκατομμύρια φορές, παρουσιάζοντας αύξηση 31% σε σύγκριση με το 2019.

Παράλληλα, με βάσει την έρευνα ισχυρίστηκε ότι έψαξαν τη φράση «Θα την σκοτώσω όταν φτάσει στο σπίτι» 178 εκατομμύρια φορές και τη φράση «Πώς να ελέγξω τη γυναίκα μου» που αναζητήθηκε 165 εκατομμύρια φορές. Τέλος, είπε ότι η φράση «θα με σκοτώσει» αναζητήθηκε στο Google 107 εκατομμύρια φορές, μια αύξηση της τάξης του 84% (!) από το 2019.

Η ανασκευή των αποτελεσμάτων

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η ίδια η ακαδημαϊκός, Katerina Standish, έχει αναγνωρίσει δημόσια ότι τα ευρήματα που έχουν δει το φως σχετικά με την έρευνά της, είναι ανακριβή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η έρευνα διεξήχθη προκειμένου να διαπιστωθεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στην δημόσια υγεία και κατ’επέκταση στην ενδοοικογενειακή κακοποίηση και την αυτοκτονία. Μάλιστα, συνέκρινε τους μήνες Μάρτιο-Αύγουστο 2019 με Μάρτιο-Αύγουστο 2020 και εστίασε στις αναζητήσεις Google στις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε ο Snopes, μία ιστοσελίδα που ελέγχει την ακρίβεια των γεγονότων, η ερευνήτρια επιβεβαίωσε ότι μπέρδεψε τον αριθμό των αποτελεσμάτων αναζήτησης Google με τον αριθμό των φορών που οι χρήστες έκαναν αναζήτηση για τη φράση. Τα στιγμιότυπα ενός άρθρου από τον αμερικανικό ιστότοπο Blavity πιθανολογείται ότι είναι τα πιο κοινά, αν και το πρωτότυπο έχει πλέον τροποποιηθεί με νέο τίτλο και διόρθωση.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, ο ιστότοπος του Ηνωμένου Βασιλείου UNILAD εξακολουθεί να έχει ένα άρθρο με τον τίτλο: «”Θα τη σκοτώσω όταν γυρίσει σπίτι” μία φράση που αναζητήθηκε στο Google 178 εκατομμύρια φορές πέρυσι», συμπέρασμα που βασίζεται στην ίδια λανθασμένη έρευνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This