Τρεις μαθητές από τη Λεμεσό τα πρώτα κρούσματα της Όμικρον στην Κύπρο

Επέστρεψαν από εκπαιδευτική εκδρομή και...

Must Read

Σήμερα ανακοινώθηκαν στην Κύπρο τα τρία πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, όλα τους σε ανήλικους μαθητές από τη Λεμεσό, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί έχοντας επιστρέψει από εκπαιδευτική εκδρομή.

Οι τρεις μαθητές, οι οποίοι επέστρεψαν στην Κύπρο την 1η Δεκεμβρίου, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο υποβλήθηκαν σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο PCR, με το αποτέλεσμα να βγαίνει αρνητικό. Ωστόσο, στις 6 Δεκεμβρίου παρουσίασαν συμπτώματα της νόσου και υποβλήθηκαν εκ νέου σε μοριακό έλεγχο, με το αποτέλεσμα, αυτή τη φορά να δείχνει θετικό.

Ακολούθησε αλληλούχιση των τριών δειγμάτων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και ανιχνεύθηκε η νέα μετάλλαξη, κάτι που σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές.

Κι αυτό την ώρα που το κυπριακό Υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται να παραλάβει τις πρώτες δόσεις παιδικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού (στις 13 του μήνα), καθώς οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5-11 ετών στο νησιωτικό κράτος ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα εμβόλια έχουν διαφορετική δοσολογία σε σχέση με αυτά που χορηγούνται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, με την κάθε δόση εμβολίου να περιέχει  μόλις 10ml του σκευάσματος, αντί για -τα συνήθη- 30ml. Σε σχετική έρευνα, πάντως, υπολογίστηκε ότι είναι κατά 90,7% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This