Έξαλλος ο Λαβρόφ: Χαμός στη συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε την έκρηξη του Ρώσου ΥΠΕΞ

Must Read

Χάος αγεφύρωτο στις σχέσεις Ρωσίας και Βρετανίας, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα και κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με την Βρετανία ομόλογό του, Λιζ Τρας.

Επεισοδιακή ήταν η συνάντησή τους, που έγινε για την Ουκρανία, με τον Λαβρόφ να γίνεται έξαλλος στην κυριολεξία. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Λαβρόφ να λέει ότι στη συνάντησή του με τη Λιζ Τρας αισθανόταν σαν να βρισκόταν σε… συζήτηση κωφαλάλων! Όπως δήλωσε: «Λένε ότι η Ρωσία περιμένει να παγώσει το έδαφος, σαν πέτρα, ώστε τα άρματά της να περάσουν εύκολα στο ουκρανικό έδαφος. Νομίζω ότι έτσι ήταν το έδαφος σήμερα με τους Βρετανούς συναδέλφούς μας».

Με την Λίζ Τρας να αμφισβητεί τον Λαβρόφ και την διαβεβαίωσή του πως η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν, λέγοντας: «Δεν βλέπω άλλον λόγο για τον οποίο να σταθμεύουν 100.000 στρατιώτες στα σύνορα, εκτός από το να απειλούν την Ουκρανία. Και αν Ρωσία μιλάει σοβαρά για διπλωματία, πρέπει να αποσύρει αυτές τις δυνάμεις και να σταματήσει τις απειλές».

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ σήκωσε το γάντι και χαρακτήρισε λυπηρό να ζητούν από τη Ρωσία να αποσύρει στρατεύματα από το ίδιο το έδαφός της. Είχε προηγηθεί ένα ακόμη επεισόδιο, πριν την κοινή συνέντευξη Τύπου, στη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών. Εκεί ο Λαβρόφ ρώτησε την Τρας εάν αναγνωρίζει την κυριαρχία της Ρωσίας επί του Ροστόφ και του Βορόνεζ. Αναφερόμενος στις περιοχές της νότιας Ρωσίας, εκεί όπου έχουν συγκεντρωθεί οι ρωσικές δυνάμεις. Με την Τρας να απαντάει ότι η Βρετανία δεν θα τις αναγνωρίσει ποτέ ως ρωσικές. Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον Λαβρόφ να εκρήγνυται και να την διορθώνει λέγοντάς της ότι πρόκειται για ρωσικό έδαφος.

Πάντως το κακό κλίμα φαινόταν ξεκάθαρα και στη συνέντευξη Τύπου, ενώ και καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης τα βλέμματα που αντάλλασσαν οι δυο ΥΠΕΞ τα έλεγαν όλα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This