Γερμανία: Τρεις νεκροί και μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία «Ζεϊνέπ»

Έντονα προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες

Must Read

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ζεϊνέπ» από τη Γερμανία, καθώς άφησε πίσω της τρεις νεκρούς και τεράστιες καταστροφές σε κτίρια και σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες.

Με ανέμους των οποίων η ταχύτητα έφθασε τα 170χλμ/ώρα η κακοκαιρία έπληξε τη βόρεια και τη δυτική Γερμανία.

Στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν ανετράπη το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, ενώ ένας άλλος σκοτώθηκε από δέντρο που καταπλάκωσε το όχημά του. Το τρίτο «θύμα» της κακοκαιρίας είναι ένας 68χρονος ο οποίος έπεσε από τη στέγη του σπιτιού του, την οποία επιχείρησε να επισκευάσει εν μέσω καταιγίδας με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα.

Από χθες το βράδυ το Βερολίνο είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με την Πυροβεστική Υπηρεσία να δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια.

Προβλήματα στις σιδηροδρομικές γραμμές, αλλά και στο αεροδρόμιο

Εν τω μεταξύ, τα τρένα των Γερμανικών Σιδηροδρόμων εξακολουθούν να λειτουργούν με προβλήματα στη βόρεια και την ανατολική Γερμανία, κυρίως σε ό,τι αφορά τα υπεραστικά δρομολόγια.

«Δεν υπάρχουν τρένα μεγάλων αποστάσεων βορείως του Ντόρτμουντ, του Ανόβερου και του Βερολίνου τουλάχιστον έως τις 6μμ», ανακοίνωσε το πρωί η εταιρία. Προβλήματα διαπιστώνονται και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, την Έσση και τη Σαξονία.

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια σημειώνονται από το πρωί και στο αεροδρόμιο BER του Βερολίνου, χωρίς ωστόσο να ακυρωθούν πτήσεις. Ενδεικτικό του πόσο σφοδρή ήταν η κακοκαιρία είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις οι επιβάτες πέταξαν μόνο με χειραποσκευές, καθώς ήταν αδύνατο να φορτωθούν οι αποσκευές τους στα αεροσκάφη!

Στα παράλια της Βόρειας Θάλασσας η ταχύτητα του ανέμου έφτασε τα 162χλμ/ώρα, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις γύρω περιοχές, οι οποίες είχαν από νωρίς εκκενωθεί. Προβλήματα υπήρξαν και στη Βρέμη όπου κατέρρευσε κατασκευαστικός γερανός ύψους 55 μέτρων και προσέκρουσε σε υπό ανέγερση κτίριο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί διερχόμενος οδηγός μέσα στο φορτηγό του.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία έχει φθάσει στη Βαλτική Θάλασσα και εξασθενεί κινούμενη προς τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This