Ουκρανία – Ανατριχίλα: Στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο με αυτοκόλλητα που γράφουν την ομάδα αίματος τους

Υπό τον κίνδυνο εισβολής

Must Read

Για τα χειρότερα ετοιμάζονται οι γονείς στην Ουκρανία οι οποίοι σύμφωνα με το Business Insider, στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με αυτοκόλλητα στα ρούχα τους που αναγράφουν τις ομάδες αίματός τους.

Η πιθανή ρωσική εισβολή, έχει αναστατώσει τον Βασίλ και τη Μάρτα, γονείς δύο κοριτσιών ηλικίας εννέα και πέντε ετών, που ζουν σε ένα χωριό κάπου 15 χλμ. από το Κίεβο. Οι γονείς αυτοί όπως και πολλοί άλλοι αποφάσισαν να αναγράφεται στα ρούχα η ομάδα αίματος των παιδιών τους σε περίπτωση που τραυματιστούν από κάποια επίθεση και χρειαστούν μετάγγιση.

«Είναι σαν ένα κομμάτι χαρτί με πληροφορίες για την ομάδα αίματος, τα ονόματα των γονέων και τον τηλεφωνικό τους αριθμό», λέει ο Βασίλ στο Today.com. Ουκρανές μητέρες άρχισαν να συζητούν για τα αυτοκόλλητα στο Facebook μετά την ομιλία του Πούτιν, όπως λέει η ανταποκρίτρια του ισπανικού πρακτορείου EFE, Όλγκα Τόκαριουκ.

Οδηγίες στα παιδιά σε περίπτωση εισβολής

Οι γονείς προετοιμάζουν με κάθε τρόπο τα παιδιά τους. Η Khrystyna, μητέρα τριών παιδιών, μιλώντας στο Today είπε ότι έχει ήδη κάνει μία συζήτηση με την μεγαλύτερη κόρη της, που είναι 13 ετών. Εξήγησε στην κόρη της πως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες για το πού θα πρέπει να πάει για να βρει τη μητέρα της, αλλά και πώς να φερθεί σε περίπτωση κινδύνου.

Στα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας, που είναι 5 και 3 ετών, η Khrystyna δεν έχει πει λεπτομέρειες, για να μην τα φοβίσει. Τους έμαθε, όμως, να λένε τη διεύθυνση του σπιτιού τους, το ονοματεπώνυμό τους και το επίθετο της μητέρας τους. «Εάν ακούσετε δυνατούς θορύβους, θα με ακούτε πάρα πολύ προσεκτικά», τους είπε μεταξύ άλλων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

Νωρίτερα ο ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας Oleksiy Danilov δήλωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιβληθεί σε όλες τις περιοχές εκτός από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, οι οποίες αναγνωρίστηκαν ως ανεξάρτητες από την Ρωσία με το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι θα διαρκέσει αρχικά 30 ημέρες, ωστόσο η απόφαση αυτή πρέπει να εγκριθεί από το ουκρανικό κοινοβούλιο.

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία στους πολίτες της: Εγκαταλείψτε την Ρωσία – Επιστρατεύει εφέδρους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This