Εκλιπαρεί για συνομιλίες με τον Πούτιν ο Ζελένσκι «για να μην έχουν οι Ρώσοι μεγαλύτερες απώλειες»!

Σιβυλλική η απάντηση του Πούτιν μέσω Κίνας

Must Read

«Θέλω να απευθυνθώ ξανά στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι μάχες συνεχίζονται σε όλη την Ουκρανία. Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να σταματήσουμε τα ανθρώπινα θύματα… Όσο περισσότερο καθυστερούν οι συνομιλίες, τόσο μεγαλύτερες απώλειες θα έχει η Ρωσία!»

Με αυτή την απίστευτη ρητορική, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, καλεί τον Πούτιν σε διαπραγματεύσεις.

Νωρίτερα σήμερα, ο Σύμβουλος του Ζελένσκι, Podolyak είχε δηλώσει ότι «εάν είναι δυνατές οι διαπραγματεύσεις, πρέπει να διεξαχθούν», καθιστώντας σαφές ότι ο Zelensky και η κυβέρνησή του ήταν πρόθυμοι να συζητήσουν το «καθεστώς ουδετερότητας» του έθνους, εάν το απαιτήσει η Μόσχα.

Η σιβυλλική αντίδραση του Πούτιν μέσω Κίνας

 

Μετά την πρόσκληση Ζελένσκι, η κινεζική τηλεόραση ανέφερε ότι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ο Πούτιν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του ήταν έτοιμη να διαπραγματευτεί σε υψηλό επίπεδο με την Ουκρανία. Δεν δόθηκαν αμέσως λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες παραχωρήσεις ή διαβεβαιώσεις θα μπορούσε να επιδιώξει να εξασφαλίσει ο Ρώσος ηγέτης από τον Ουκρανό ομόλογό του.

Η δήλωση έρχεται καθώς οι μάχες μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού ο Πούτιν διέταξε στρατεύματα στην Ουκρανία με ρητό στόχο να επιδιώξουν την «αποστρατιωτικοποίηση» των δυνάμεων του Ζελένσκι. Η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν καταδικάσει όλες τις ενέργειες της Ρωσίας ως «απρόκλητη» επίθεση, επιβάλλοντας κυρώσεις στη χώρα ως αντίποινα.

Η απάντηση του Πούτιν, μόνο θετική δεν είναι σε αντίθεση με όσα μεταδίδουν κάποια ΜΜΕ. Ο Πούτιν μίλησε σε παρελθοντικό χρόνο και όχι ως απάντηση στην σημερινή πρόταση Ζελένσκι. Άλλωστε, ο ρώσος πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει πως προσπαθούσε με διπλωματικό τρόπο να πείσει το Κίεβο να σταματήσει τις επιθέσεις κατά των κατοίκων της ανατολικής Ουκρανίας και να σεβαστεί την συμφωνία του Μινσκ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This