Ρωσική αντιπροσωπεία στη Λευκορωσία για συνομιλίες με την Ουκρανία – «Όχι» από Ζελένσκι

Πολωνία ή Ισραήλ ζητά ο Ζελένσκι

Must Read

Εκπρόσωπος της Ρωσίας ανακοίνωσε πως το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να στείλει ρωσική αντιπροσωπεία στην Λευκορωσία, ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

Στην αντιπροσωπεία της Μόσχας περιλαμβάνονται εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας.

Διαπραγματεύσεις στη Γκομέλ ζητά η Μόσχα

Η Μόσχα είναι έτοιμη «να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προσθέτοντας, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Μόσχα περιμένει τώρα τους Ουκρανούς.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις στη πολη Γκομέλ» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου με το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας να ανακοινώνει ότι απο την πλευρά του έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για τη συνάντηση και τώρα εργάζεται για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν το πρωτόκολλο.

Πολωνία ή Ισραήλ θέλει ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η χώρα παραμένει ανοιχτή σε διάλογο αλλά σε άλλες τοποθεσίες, σε χώρες, δηλαδή, που δεν έχουν επιδείξει επιθετικότητα απέναντι στην Ουκρανία.

«Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε στη Λευκορωσία αν η Ρωσία δεν είχε χρησιμοποιήσει το έδαφός της για επιθέσεις στην Ουκρανία» είπε ο Ζελένσκι

Τη Λευκορωσία ως τόπο διεξαγωγής συνομιλιών είχε προτείνει η Ρωσία και στα τέλη της περασμένης εβδομάδας με την πρότασή της να απορρίπτεται από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος αντιπρότεινε την Πολωνία.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή υπήρξαν πληροφορίες για νέα πρόταση εκ μέρους του Ζελένσκι προκειμένου οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία να διεξαχθούν στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This