Η Ρωσία ετοιμάζει απάντηση στις ευρωπαϊκές κυρώσεις – Ο Πούτιν ασχολείται με την οικονομία

«Η Ρωσία έχει τις απαραίτητες δυνατότητες να ισοφαρίσει τη ζημιά από αυτές τις κυρώσεις»

Must Read

«Η Ρωσία θα απαντήσει στις ευρωπαϊκές απαγορεύσεις αεροπορικών ταξιδιών, θα καθοδηγείται από την αρχή της αμοιβαιότητας και τα δικά της συμφέροντα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ για το κλείσιμο σχεδόν του συνόλου του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου για τα ρωσικά αεροσκάφη.

Η οικονομική πραγματικότητα της Ρωσίας έχει αλλάξει, παραδέχεται το Κρεμλίνο, χωρίς ωστόσο να βλέπει τον λόγο αμφισβήτησης της αποτελεσματικότητας και της αξιοπιστίας της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, που ανέβασε σήμερα στο 20% το βασικό επιτόκιο για να απαντήσει στις επιπτώσεις των πρωτοφανών οικονομικών κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία έχει τις απαραίτητες δυνατότητες για να ισοφαρίσει τη ζημιά από τις κυρώσεις. «Πρόκειται για βαριές κυρώσεις, είναι προβληματικές, αλλά η Ρωσία έχει τις απαραίτητες δυνατότητες να ισοφαρίσει τη ζημιά από αυτές τις κυρώσεις». Η Ρωσία, ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις, «θα κάνει ό,τι είναι προς το συμφέρον της», πρόσθεσε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εργάζεται «επί της οικονομικής απαντήσεως που πρέπει να δοθεί στις βαριές δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία» ανακοίνωσε ακόμα το Κρεμλίνο, με τον Πεσκόφ να σχολιάζει: «Ο πρόεδρος βρίσκεται στο Κρεμλίνο, ασχολείται με την οικονομία».

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε επίσης την ΕΕ για «εχθρική συμπεριφορά» κατά της Ρωσίας καταγγέλλοντας ότι η τροφοδοσία της Ουκρανίας με όπλα είναι επικίνδυνη και «αποσταθεροποιητική» και αποδεικνύει ότι η Ρωσία «είχε δίκιο στις προσπάθειές της για την αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This