Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης: Αύριο πιθανότατα ο νέος γύρος συνομιλιών στη Λευκορωσία

Αναμένεται νέα επαφή των δύο πλευρών

Must Read

Νέος γύρος συνομιλιών των αντιπροσωπειών ΡωσίαςΟυκρανίας στη Λευκορωσία αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημερώσης.

Εχθές μετά από πέντε ώρες συνομιλιών χωρίς να υπάρξει κάποιο κοινό ανακοινωθέν ολοκληρώθηκε η πρώτη επαφή των δύο πλευρών.

«Εντοπίσαμε ζητήματα στα οποία μπορούμε να περιμένουμε συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι. Η ουκρανική αντιπροσωπεία ζήτησε την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς, ενώ η Ρωσία ζήτησε μια λύση που θα συμφέρει και τις δυο πλευρές.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν εχθές, στον οποίο επανέλαβε τους τέσσερις όρους που θέτει η Ρωσία.

Η αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, η αποστρατιωτικοποίηση του ουκρανικού κράτους, η «αποναζιστικοποίηση» του ουκρανικού κράτους και η διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας είναι οι κόκκινες γραμμές που θέτει η Μόσχα.  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This