Μήνυμα Ζελένσκι στους Ευρωπαίους: «Αν πέσουμε, θα πέσετε κι εσείς» – Άλλη μια ζόρικη νύχτα στο Κίεβο

«Αν τριγυρίζετε στα οδοφράγματα, θα σας πυροβολήσουμε επί τόπου!» Απειλές κατά πολιτικών φιλορωσικού κόμματος από υψηλόβαθμο Ουκρανό αξιωματούχο

Must Read

Την ώρα που ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει ότι ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της Ουκρανίας και εξετάζει επί του παρόντος τις επιλογές, στην περίπτωση που οι ΗΠΑ αποφασίσουν να μειώσουν την κατανάλωση ρωσικής ενέργειας, στις ουκρανικές πόλεις οι σειρήνες και οι συναγερμοί ηχούν για μια ακόμα βραδιά.

Και ας συμφωνήθηκε ένας τρίτος γύρος συνομιλιών ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει στο πεδίο. Οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν και χτυπούν και επιδίδονται σε αλληλοκατηγορίες με την ουκρανική πλευρά, η οποία προσπαθεί με όλα τα μέσα να πείσει τη Δύση να τη στηρίξει κι άλλο.

Ζελένσκι: «Αυτή θα είναι η νίκη του φωτός πάνω στο σκοτάδι»

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι με τη σειρά του κάλεσε τα ευρωπαϊκά κράτη να υποστηρίξουν τον αγώνα της χώρας του «κατά του ρωσικού στρατού εισβολής». Ο Ζελένσκι απευθύνθηκε μέσω βίντεο σε χιλιάδες ανθρώπους που διαμαρτύρονταν κατά του πολέμου σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις – αναφέροντας μεταξύ αυτών Παρίσι, Πράγα, Λυών, Φρανκφούρτη και άλλες.

Ζήτησε από τα μεγάλα πλήθη να μην σιωπούν για όσα συμβαίνουν στη χώρα του: «Μην κάνετε τα στραβά μάτια σε αυτό. Βγείτε έξω και υποστηρίξτε την Ουκρανία όσο μπορείτε. Αν πέσουμε, θα πέσετε κι εσείς. Γιατί αν δεν επιβιώσει η Ουκρανία, δεν θα επιβιώσει ολόκληρη η Ευρώπη. Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει ολόκληρη η Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

«Και αν κερδίσουμε και είμαι σίγουρος ότι θα νικήσουμε, αυτή θα είναι η νίκη όλου του δημοκρατικού κόσμου, αυτή θα είναι η νίκη της ελευθερίας μας, αυτή θα είναι η νίκη του φωτός πάνω στο σκοτάδι, της ελευθερίας επί της σκλαβιάς. Και αν κερδίσουμε θα γίνουμε τόσο ανθισμένοι όσο η Ευρώπη. Και η Ευρώπη θα ανθίσει περισσότερο από ποτέ», πρόσθεσε.

«Όλοι είστε Ουκρανοί σήμερα, σας ευχαριστώ για αυτό».

Πανικός και απόψε στο Κίεβο

Οι καταστροφές και οι απώλειες αμάχων συνεχίζονται, όπως και οι συνεχείς πολεμικές ρητορικές.

Το Πεντάγωνο φέρεται να αναφέρει ότι ένα κομβόι ρωσικών στρατευμάτων μήκους πολλών δεκάδων χιλιομέτρων εξακολουθεί να στέκεται περίπου 25 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου. Έχει επιβραδυνθεί λένε από τις ουκρανικές επιθέσεις και την ανατίναξη μιας από τις γέφυρες στην περιοχή.

https://twitter.com/ukrainenewstop/status/1499819909995540480

Στο Κίεβο νέες εκρήξεις κάνουν τη νύχτα μέρα και ο καπνός που υψώνεται από τα βορειοδυτικά προάστια, αλλά και αλλού, δείχνει ότι συνεχίζονται σχεδόν αδιάκοπα οι ρωσικοί βομβαρδισμοί.

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, ο ρωσικός στρατός θα δυσκολευτεί να καταλάβει το Ιρπίν (σ.σ. πόλη ακριβώς δίπλα στο Κίεβο), επειδή ελήφθη μια ριζοσπαστική απόφαση: οι Ουκρανοί ανατίναξαν τις γέφυρες στη δυτική πλευρά του Κιέβου, ώστε να εμποδίσουν την πρόσβαση.

Απειλές κατά μελών φιλορωσικού κόμματος!

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στους βουλευτές του κόμματος ‘Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή. Αν τριγυρίζετε στα οδοφράγματα, θα σας πυροβολήσουμε επί τόπου», ανέφερε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξέι Ντανίλοφ.

Το Opposition Platform — For Life είναι ένα φιλορωσικό και ευρωσκεπτικιστικό πολιτικό κόμμα στην Ουκρανία που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο φιλορωσικό πολιτικό κόμμα στο Verkhovna Rada και το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα συνολικά στο Verkhovna Rada.

Εκκλήσεις για ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαριούπολη

Σε ότι αφορά την κατάσταση στη Μαριούπολη, ο δήμαρχος της πόλης παρακαλεί για βοήθεια και ζητά ανθρωπιστικό διάδρομο.

Σύμφωνα με Βαντίμ Μποϊτσένκο, η Μαριούπολη έχει αποκοπεί από θέρμανση, νερό και ηλεκτρισμό, ενώ οι άνθρωποι ξεμένουν από τρόφιμα και φάρμακα.

Διευκρινίσεις του Λευκού Οίκου ότι δεν θέλει την δολοφονία του Πούτιν!

Ο Λευκός Οίκος δεν συνηγορεί υπέρ της αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία, δήλωσε απόψε η εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, σχολιάζοντας την προτροπή ενός γερουσιαστή που τάχθηκε υπέρ της δολοφονίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν συνηγορούμε υπέρ της δολοφονίας του ηγέτη μιας ξένης χώρας ή υπέρ της αλλαγής καθεστώτος. Δεν είναι αυτή η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε η Τζεν Ψάκι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα Λίντσεϊ Γκρέιαμ είχε ζητήσει «κάποιος στη Ρωσία να βγάλει από τη μέση αυτόν τον τύπο», αναφερόμενος στον Πούτιν.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This