Εξέλιξη «βόμβα»: Η Πολωνία ενδέχεται να στείλει μαχητικά, λέει ο Λευκός Οίκος!

Περίεργη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου μέσα στη νύχτα

Must Read

Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Πολωνία για το ενδεχόμενο η Πολωνία να παράσχει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία μαζί με διαβουλεύσεις με άλλους συμμάχους, επιβεβαιώνει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι πιέζει τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη στη χώρα του.

Ως μέρος των συνομιλιών με την Πολωνία, οι ΗΠΑ καθορίζουν ποιες «δυνατότητες θα μπορούσαμε να παράσχουμε στην Πολωνία εάν αυτή αποφάσιζε να μεταφέρει αεροπλάνα στην Ουκρανία», είπε ο εκπρόσωπος, ο οποίος δεν διευκρίνισε ποιες επιλογές στήριξης  εξετάζονται.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία είναι μια «απόφαση που πρέπει να λάβει κυρίαρχα οποιαδήποτε χώρα» και σημείωσε ότι υπάρχει πλήθος υλικοτεχνικής υποστήριξης προς επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου μεταφοράς ενός αεροσκάφους από την Πολωνία στην Ουκρανία.

Δύο αμερικάνοι μέλη του Κογκρέσου που συμμετείχαν σε μια διαδικτυακή σύσκεψη με τον Ουκρανό πρόεδρο νωρίτερα το Σάββατο είπαν ότι ο Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι η Πολωνία έχει διαβεβαιώσει ότι είναι έτοιμη να στείλει μαχητικά αεροσκάφη MiG, αλλά ότι «περιμένουν μόνο από εσάς [τις ΗΠΑ] να το επιτρέψετε».

Μετά τους ισχυρισμούς του Ζελένσκι όμως, υπήρξε διάψευση από την Πολωνική πλευρά για τέτοιο ενδιχόμενο. Έχει αλλάξει κάτι από χθες μέχρι σήμερα;

Διότι Πολωνός υψηλόβαθμος στρατιωτικός ανακοίνωσε πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση από την Πολωνία για να προβεί σε τέτοια κίνηση και πως Ουκρανοί πιλότοι που βρίσκονται στη χώρα δεν εκπαιδεύονται, αλλά είναι σε διαβουλεύσεις. Γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Ζελένσκι είπε ψέματα στους αμερικανούς γερουσιαστές κατά την διαδικτυακή σύσκεψη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This