Μία ιστορία που δεν χωρά ανθρώπινος νους διαδραματίστηκε στο Πακιστάν, όταν άνδρας που θέλει να ονομάζεται γονιός, δολοφόνησε το ίδιο του το παιδί με πέντε σφαίρες γιατί ήθελε το πρωτότοκο παιδί του να είναι αγόρι!
Φρίκη και οργή για το στυγερό έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος ενός νεογέννητου βρέφους. Το μωρό που ονομαζόταν Τζανάτ, που σημαίνει ‘παράδεισος’ στα Ουρντού, δέχθηκε πολλές σφαίρες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης Μιανγουάλι στο κεντρικό Πακιστάν.
Η αστυνομία του Πακιστάν αναζητά έναν άνδρα που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε την επτά ημερών κόρη του, επειδή ήθελε το πρώτο του παιδί να είναι αγόρι! «Γεννήθηκε ένα κοριτσάκι…εξοργίστηκε», δήλωσε ο Χινταγιατουλάχ Χαν, θείος της μητέρας του μωρού, αναφερόμενος στον υποτιθέμενο πατέρα.
Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η Τζανάτ δέχθηκε πέντε σφαίρες και σκοτώθηκε ακαριαία. «Προσπαθούμε να συλλάβουμε τον κατηγορούμενο, που παραμένει ασύλληπτος», δήλωσε αστυνομικός. Η δολοφονία προκάλεσε δημόσια κατακραυγή ιδιαίτερα αφού σε social media αναρτήθηκαν φωτογραφίες του μωρού μερικά λεπτά μετά τους πυροβολισμούς και στη συνέχεια από την κηδεία του.
«Και συνεχίζουν να αναρωτιούνται ποια είναι τα δικαιώματα των γυναικών; Για ποιο λόγο χρειαζόμαστε να χρειαζόμαστε τα δικαιώματα των γυναικών; Για ποιο λόγο εορτάζεται η Ημέρα της Γυναίκας;», ανέφερε η Φατίμα Σουχάιλ, χρήστης του Twitter. «Για ποιο λόγο της αφαιρέθηκε το δικαίωμα να ζήσει;».
Οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι κορίτσια και γυναίκες αντιμετωπίζουν συχνά βία για μια σειρά από λόγους στο Πακιστάν, μία χώρα που βρίσκεται τρεις θέσεις από το τέλος στον δείκτη χάσματος μεταξύ των φύλων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2021. Η θανάτωση νεογέννητων κοριτσιών είναι επίσης διαδεδομένη, αναφέρουν σχετικά οι οργανώσεις.
Τα τελευταία δύο χρόνια, η πλειονότητα των 500 και πλέον νεκρών βρεφών που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν στο νότιο τμήμα της χώρας, ήταν κορίτσια, σύμφωνα με Φαϊζάλ Εντί, επικεφαλής της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής οργάνωσης κοινωνικής πρόνοιας στην πόλη.