Ανήσυχη η Κίνα, έκανε για πρώτη φορά λόγο για «πόλεμο» στην Ουκρανία

Το Πεκίνο έχει αποφύγει να χαρακτηρίσει τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία «εισβολή» ή να την καταδικάσει

Must Read

Άργησε, αλλά η Κίνα μπήκε για τα καλά στο «παιχνίδι» για την εύρεση λύσεων στη ρωσο-ουκρανική κρίση, φτάνοντας, μάλιστα στο σημείο να αποκαλέσει για πρώτη φορά την όλη κατάσταση με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως «πόλεμο».

Ειδικότερα, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι δήλωσε σήμερα πως ευελπιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία να σταματήσει το συντομότερο δυνατό και κάλεσε όλες τις πλευρές «να ηρεμήσουν και να αναλάβουν περισσότερη δράση, για να αποτρέψουν την κλιμάκωση στην Ουκρανία». Όπως σημειώνει το Reuters, επικαλούμενο το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ο Γουάνγκ Γι, σε τηλεδιάσκεψη με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, είπε χαρακτηριστικά: «Ελπίζουμε να δούμε τις μάχες και τον πόλεμο να σταματούν το συντομότερο δυνατό».

Το Πεκίνο, που -εξακολουθεί να- διατηρεί στενές σχέσεις με τη Μόσχα, έχει αποφύγει να χαρακτηρίσει τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία «εισβολή» ή να την καταδικάσει, έχοντας χαρακτηρίσει στρατηγικό εταίρο τη Ρωσία.

Ανήσυχος ο Σι Τζινπίνγκ

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της CIA, Μπιλ Μπερνς, δηλώνει πως ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δείχνει ανήσυχος για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς «οι δικές του υπηρεσίες δεν φαίνεται να του είπαν τι θα συμβεί». Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ σήμερα, ο Μπερνς είπε ότι ο Σι ανησυχεί για τη ζημιά που θα μπορούσε να υποστεί η φήμη της Κίνας από τη σύνδεση με την «ασχημία» της επιθετικότητας της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Ο Πρόεδρος Σι είναι μάλλον λίγο ανήσυχος, καθώς παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος Πούτιν οδήγησε τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους πιο κοντά και ενίσχυσε τη διατλαντική συμμαχία, με τρόπους που ήταν λίγο δύσκολο να φανταστεί κανείς πριν ξεκινήσει η εισβολή», τόνισε ο διευθυντής της CIA.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This