Σειρά αντιτουρκικών δημοσιευμάτων σε ρωσικά ΜΜΕ

Παρά το ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει στις κυρώσεις, η επιθετική ρητορική αυξάνεται

Must Read

Είναι από τα στοιχεία που δεν μπορούν να εξηγηθούν με την πρώτη ματιά. Ο λόγος, για τα συνεχή δημοσιεύματα σε ρωσικά ΜΜΕ, τα οποία στοχοποιούν την Τουρκία για τον ρόλο της στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι το τουρκικό κράτος δίνει την μοναδική οικονομική διέξοδο στην Ρωσία για να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις.

Προχθές το Ρία Νόβοστι είχε ένα εκτενές αφιέρωμα στο οποίο η Τουρκία εμφανιζόταν ως ο διαμεσολαβητής προκειμένου ισλαμιστές τρομοκράτες να φτάσουν στην Ουκρανία και να πολεμήσουν στο πλευρό του Ζελένσκι. Το δημοσίευμα μάλιστα δεν διαψεύστηκε από την Τουρκία.

Σήμερα, Ρώσοι ανταποκριτές μεταδίδουν την εικόνα ενός κέντρου εκπαίδευσης Ουκρανών ναζί (φωτό), όπου στον τοίχο εμφανίζονται ισλαμικά και ναζιστικά συνθήματα.

Το Ουκρανικό κέντρο Βρίσκεται στα περίχωρα της Μαριούπολης και έχει περιέλθει στον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

Η περιγραφή που δίνουν οι Ρώσοι: Φωτογραφία από τη βάση των ειδικών δυνάμεων «Bears», κοντά στη Μαριούπολη. Οι εκπαιδευόμενοι ειδικεύονταν στον χειρισμό UAV και στην ρίψη IED. Η συγκεκριμένη ομάδα συνεργάστηκε στενά με τους μαχητές του Αζόφ.

Και εδώ βλέπουμε ένα παράδειγμα για το τι πραγματικά είναι αυτό το ουκρανικό ριζοσπαστικό κίνημα: Ένας συνδυασμός ναζιστικών συμβόλων και Ισλαμισμού (διεστραμμένου φυσικά).

Από το 2014, οπαδοί του Τρίτου Ράιχ και οπαδοί της Αλ Κάιντα πολεμούν δίπλα δίπλα στο τάγμα Αζόφ. Άλλοι εκπαιδεύτηκαν από τους Άγγλους, άλλοι από τους Τούρκους. Κατά μία έννοια, ο αντίπαλός μας διεξάγει τώρα ένα μοναδικό πείραμα στην Ουκρανία στον τομέα της χρήσης της τρομοκρατίας ως όπλου μαζικής καταστροφής. Συγχώνευση του δεξιού ριζοσπαστισμού με τον θρησκευτικό ριζοσπαστισμό. Είναι τρομερό μείγμα. Αλλά τρομερό δεν σημαίνει άφθαρτο.

Αυτή είναι η περιγραφή των Ρώσων ανταποκριτών στο συγκεκριμένο σημείο, περιγραφή που φυσικά στρέφεται ευθέως κατά της Τουρκίας. Σε ευθεία αντίθεση με την ρητορική του Κρεμλίνου, που αντιμετωπίζει τον Ερντογάν ως ισότιμο, φιλικό συνομιλητή.

Μπορεί αυτά τα ρεπορτάζ απλώς να αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Μπορεί επίσης να εκφράζουν τον αντιτουρκισμό που υπάρχει στην Ρωσία, παρά την σύσφιξη των σχέσεων τα τελευταία χρόνια. Μπορεί όμως να αποτελεί και έναν προπομπό για μία ρήξη Ρωσίας – Τουρκίας. Ο χρόνος θα δείξει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This