Ουκρανία: Ημέρα 18η – Η Ρωσία διορίζει δήμαρχο στη Μελιτόπολη – Αποκαρδιωτικές εικόνες από τον βομβαρδισμό του Ορθόδοξου Μοναστηριού

Εφιάλτης δίχως τέλος για τον ουκρανικό λαό

Must Read

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το σφυροκόπημα της Ουκρανίας για 18η ημέρα από τις ρωσικές δυνάμεις. Γροθιά στο στομάχι είναι οι εικόνες από τον βομβαρδισμό Ορθόδοξου Μοναστηριού, ενώ η Ρωσία διόρισε φιλορώσο βουλευτή στη θέση του δημάρχου της Μελιτόπολης.

«Προσαρμοστείτε στη νέα πραγματικότητα»

Η φιλορώσος βουλευτής Γκαλίνα Ντανιλτσένκο, διορίστηκε στη θέση του απαχθέντος εκλεγμένου δημάρχου Ιβάν Φεντόροφ, και  κάλεσε τους κατοίκους της Μελιτόπολης να «προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα». Η Ντανιλτσένκο είπε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια Λαϊκή Επιτροπή η οποία θα επιλύσει τα ζητήματα της Μελιτόπολης.

Οι απειλές του Ζελένσκι

Εν μέσω των εξελίξεων ο ουκρανός πρόεδρος,  Βολοντίμιρ Ζελένσκι απειλεί ενδεχόμενους συνεργάτες και υποστηρικτές της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του πως αυτοί που θα δελεασθούν από προσφορές των ρώσων εισβολέων υπογράφουν οι ίδιοι την ετυμηγορία τους. «Η ετυμηγορία είναι να ακολουθήσουν τους περισσότερους από 12.000 εισβολείς που δεν μπόρεσαν να καταλάβουν εγκαίρως γιατί δεν θα έπρεπε να επιτεθούν στην Ουκρανία».

Διαβάστε ακόμη: Ανελέητο σφυροκόπημα στο Κίεβο – Ζελένσκι: «Αν θέλετε την πρωτεύουσα, θα πρέπει να την ισοπεδώσετε

Η Ρωσία προσπαθεί «να επαναλάβει τη θλιβερή εμπειρία του σχηματισμού ψευδοδημοκρατιών», δήλωσε ο Ζελένσκι. «Εκβιάζουν τοπικούς ηγέτες, ασκούν πίεση σε βουλευτές, ψάχνουν για να δωροδοκήσουν κάποιον», δήλωσε.

Αυξάνονται τα θύματα από τον βομβαρδισμό κοντά στο Λβιβ

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 135 τραυματίστηκαν στην αεροπορική επιδρομή στο Λβιβ, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία.

Ο τοπικός κυβερνήτης ισχυρίζεται ότι η Ρωσία εκτόξευσε 30 ρουκέτες στο στρατιωτικό κέντρο Yavoriv. Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας είπε επίσης ότι το ξένο στρατιωτικό προσωπικό είχε έδρα στο στρατιωτικό κέντρο Yavoriv, όχι μόνο εκείνοι από την Ουκρανία.

Το κέντρο χρησιμοποιείται από τις χώρες του ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών ασκήσεων, με τη Ρωσία να έχει προειδοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες ότι θα στοχοποιηθούν οι γραμμές ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ. Το Reuters αναφέρει ότι ένας μάρτυρας είδε περισσότερα από δώδεκα ασθενοφόρα να κατευθύνονται προς την περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: Ανελέητο σφυροκόπημα δέχονται οι ουκρανικές πόλεις – 20 νεκροί και 58 τραυματίες στην Λβιβ από τη νέα επίθεση

Οι βόμβες στο Μοναστήρι

Εχθές το βράδυ βομβαρδίστηκε Ορθόδοξο Μοναστήρι, στην περιοχή Σβιατογίρσκ. Μάλιστα εκεί είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες γυναικόπαιδα, ενώ οι φόβοι για δεκάδες νεκρούς αυξάνονται όσο περνάει η ώρα.

https://twitter.com/AlexandreGTKS/status/1502819176087527427?t=13sfsfXgp6Zex4gAnskyzw&s=19

Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τη Λαύρα του Σβιατογίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπως μεταδίδει το Ukrinform επικαλούμενο ανάρτηση της ουκρανικής συνοριοφυλακής στο Telegram, η οποία συνοδεύεται από σχετικές εικόνες. «Οι εισβολείς έπληξαν τη Λαύρα του Σβιατογίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ», αναφέρει η συγκεκριμένη ανάρτηση.

Η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε στις 11:05 το βράδυ του Σαββάτου. «Χτύπησαν τον γυναικωνίτη. Αυτήν την ώρα, νεκροί και τραυματίες ανασύρονται από τα ερείπια», δήλωσε ο Ριμπάλκιν.

Διαβάστε ακόμη: Περίπου 13.000 Ουκρανοί έφυγαν το Σάββατο μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων

«Θέλω να συνομιλήσω με τον Πούτιν, αλλά δεν σηκώνει το τηλέφωνο»

Ο Ζελένσκι είχε εχθές επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, κατά την οποία συζήτησαν για τις προοπτικές των ειρηνευτικών συνομιλιών για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.

Επίσης ο πρόεδρος της Ουκρανίας, απηύθυνε μία ακόμη πρόσκληση για συνάντηση, προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ζελένσκι επικοινώνησε επίσης με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και του είπε ότι «θέλω να συνομιλήσω με τον Πούτιν, αλλά δεν σηκώνει το τηλέφωνο».

«Απρόθυμος» να τελειώσει τον πόλεμο φαίνεται πως είναι ο Πούτιν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παρισιού έπειτα από μιάμιση ώρα συνομιλιών με Μακρόν και Σολτ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This