Τζο Μπάιντεν Vs Βλαντιμίρ Πούτιν: «Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία»!

Για «άμεση αμφισβήτηση της βασισμένης σε κανόνες, διεθνούς τάξης» μίλησε ο Αμερικανός Πρόεδρος

Must Read

Νέα σφοδρή επίθεση στη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο παλάτι της Βαρσοβίας, ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Πολωνία, είπε πως οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί, έχουν υπονομεύσει τη δύναμη της Ρωσίας και το νόμισμά της έχει γίνει συντρίμμια: «Ως αποτέλεσμα αυτών των πρωτοφανών κυρώσεων, το ρούβλι σχεδόν αμέσως μετατράπηκε σε συντρίμμια».

Διαβάστε ακόμα: Ο Μπάιντεν αποκάλεσε «χασάπη» τον Πούτιν – Η σκληρή απάντηση του Κρεμλίνου

Εν μέσω χειροκροτημάτων από τους συγκεντρωμένους, ο Μπάιντεν πρόσθεσε: «Αυτό είναι αλήθεια – χρειάζονται περίπου 200 ρούβλια για να ισούται με ένα δολάριο. Αυτές οι διεθνείς κυρώσεις μειώνουν τη δύναμη της Ρωσίας, την ικανότητά της να ανανεώνει τον στρατό της και την ικανότητά της να προβάλλει ισχύ. Και είναι ο Πούτιν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν που φταίει. Τέλος».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία έχει «αγκαλιάσει τη βία» και επέμεινε: «Απλώς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή πρόκληση για την επιλογή της Ρωσίας για πόλεμο. Είναι ένα παράδειγμα μιας από τις παλαιότερες ανθρώπινες παρορμήσεις, που χρησιμοποιεί ωμή βία και παραπληροφόρηση για να ικανοποιήσει μια λαχτάρα για απόλυτη εξουσία και έλεγχο. Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια άμεση αμφισβήτηση της βασισμένης σε κανόνες, διεθνούς τάξης, που ιδρύθηκε από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Ο Μπάιντεν τόνισε επίσης ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», απευθύνοντας έκκληση στον ρωσικό λαό ενάντια στη δολοφονία αθώων πολιτών και λέγοντας στην Ουκρανία ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό τους.

Είπε σε ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε: «Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους και ο Θεός να υπερασπιστεί την ελευθερία μας και ο Θεός να προστατεύει τα στρατεύματά μας».

Μερικοί επικριτές του Μπάιντεν είδαν αυτή την απλή φράση ως επικίνδυνη έκκληση για αλλαγή καθεστώτος, ενώ άλλοι προειδοποιούν αυτούς τους επικριτές να θυμούνται την τάση του Μπάιντεν για αδιάκριτα σχόλια.

Σύμφωνα με το Reuters, ωστόσο, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου έσπευσε να… μπαλώσει τα όσα είπε ο Μπάιντεν, λέγοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ζητούσε αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία με το σχόλιό του.

Πάντως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε στο CNN για την ατάκα Μπάιντεν: «Αυτό δεν πρέπει να το αποφασίσει ο κ. Μπάιντεν. Θα πρέπει να είναι μόνο επιλογή του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Και αναφέροντας τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, είπε: «Ποτέ μα ποτέ μην εγκαταλείπετε την ελπίδα, ποτέ μην αμφιβάλλετε, ποτέ μην κουράζεστε, μην αποθαρρύνεστε ποτέ. Μη φοβάστε».

Ο Μπάιντεν θέλησε να στείλει επίσης ένα μήνυμα στον λαό της Ρωσίας και να πει ότι «δεν είναι ο εχθρός».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This