Newsweek και Independent επιβεβαιώνουν την παράδοση των Ουκρανών στη Μαριούπολη

Ο Ουκρανός αντιδήμαρχος της πόλης είχε κάνει λόγο για fake news

Must Read

Οι ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη αναγκάστηκαν να παραδοθούν στους Ρώσους στρατιώτες καθώς έχουν ξεμείνει από πυρομαχικά και πολεμούν χωρίς επαρκή τροφή και νερό για περισσότερο από ένα μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent.

Το Newsweek γράφει συγκεκριμένα:

Ένας Βρετανός που προσφέρθηκε εθελοντικά να πολεμήσει εναντίον Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία είναι επίσης μεταξύ αυτών των στρατιωτών που έχουν παραδοθεί αφού υπερασπίστηκαν τη Μαριούπολη για εβδομάδες.

Ο ανταποκριτής του PBS Simon Ostrovsky δημοσίευσε μια φωτογραφία του Βρετανού εθελοντή και επιβεβαίωσε ότι είχε παραδοθεί στα ρωσικά στρατεύματα, σύμφωνα με ένα πρώην μέλος της ομάδας.

 

Ο αντιδήμαρχος Serhiy Orlov είχε δηλώσει στο BBC ότι «οι μάχες για τη Μαριούπολη συνεχίζονται» και είπε ότι οι πληροφορίες περί παράδοσης ήταν πλαστές.

“Οι πληροφορίες για τους πεζοναύτες είναι Fake News. Δεν σχολιάζω Fake News.”

Το θέμα είναι γιατί το BBC επέλεξε να μεταδώσει τα ψέματα του αντιδημάρχου, αντί για τις συγκεκριμένες πληροφορίες ακόμα και από τον Βρετανό εθελοντή και τα υπόλοιπα διεθνή ΜΜΕ.

Ρωσικές πηγές κάνουν λόγο για πάνω από χίλιους πεζοναύτες που πέταξαν τα όπλα και παραδόθηκαν, αριθμός όμως που δεν μπορεί να διασταυρωθεί.

https://twitter.com/nuestrairaslg/status/1513971173587140608?s=21&t=bCvDTy4yK4CknJiKJPrmYQ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This