Στο επίκεντρο δραματικών καταστάσεων και ανεξέλεγκτων ενεργειών η κινεζική μεγαλούπολη και οικονομική πρωτεύουσα της χώρας με σοκαριστικές εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου, καθώς άνθρωποι πιάνονταν με δαγκάνες, μανάδες χωρίζονταν από τα παιδιά τους και κατοικίδια θανατώθηκαν.
Παρά τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα, σήμερα Δευτέρα 18/4, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν τους πρώτους τρεις θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 στη Σαγκάη. Υπενθυμίζεται ότι η κινεζική μεγαλούπολη βρίσκεται σε lockdown από τα τέλη του Μαρτίου! Ο δήμος της Σαγκάης διευκρίνισε ότι οι τρεις ασθενείς που υπέκυψαν ήταν ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα. Οι δύο προηγούμενοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στην Κίνα είχαν ανακοινωθεί στα μέσα του Μαρτίου στην επαρχία Τζιλίν (βορειοανατολικά), που γειτονεύει με τη Βόρεια Κορέα.
For your “safety” and the greater good, bro.
Australia, Kanada, NZ, UK did this sh*t, continental europe too. Remember riot police beating protesters up?
It’s the same f system, but ppl don’t like to see the truth about their own criminal gov. #shanghai https://t.co/QFeXKT9nOw— UC (@UCastellotti) April 18, 2022
Στη Σαγκάη επιβεβαιώθηκαν 19.831 ασυμπτωματικά κρούσματα του ιού το τελευταίο 24ωρο, από 21.582 το περασμένο Σάββατο, ενώ καταγράφηκαν 2.417 συμπτωματικοί ασθενείς, από 3.238 την προηγουμένη. Η κινεζική οικονομική πρωτεύουσα έχει μετατραπεί πλέον σε θέατρο της χειρότερης έξαρσης της πανδημίας από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα να επιβεβαιώνονται καθημερινά. Οι 25 εκατομμύρια κάτοικοι της Σαγκάης παραμένουν υπό αυστηρό περιορισμό από τα τέλη του περασμένου μήνα και αρκετοί διαμαρτύρονται για προβλήματα εφοδιασμού, μεταξύ άλλων.
Έλληνας στην Σανγκάη: «Δεν μπορούσαμε να βγούμε για 40 ώρες γιατί είχαμε ένα κρούσμα»
«Από την 1η Απριλίου είμαστε κλεισμένοι στο διαμέρισμα, δεν μπορούσαμε να βγούμε από το διαμέρισμα για 40 ώρες, επειδή είχαμε ένα κρούσμα, μέχρι να το απομακρύνουν», είπε ο Γιώργος Μαρκετάκης, ένας Έλληνας που ζει στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας, περιγράφοντας τις συνθήκες καραντίνας στην Σανγκάη. Ως προς την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού που ακολουθείται αυτή τη στιγμή από τις Αρχές της Κίνας, εξήγησε ότι «όταν εδώ και δύο χρόνια δεν έχεις κρούσματα και από τα 0 όταν πας στο 25.000 είναι πολλά κρούσματα».
Επισήμανε δε, ότι «Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό εδώ πέρα, ειδικά οι ηλικιωμένοι είναι ανεμβολίαστοι», εξήγησε και σημείωσε ότι, «σχεδόν όλα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά, προσπαθούν να κρατήσουν το μηδέν κρούσματα, το zero policy».