Νέα αμερικανικά πυροβόλα όπλα μεγάλης εμβέλειας αναπτύχθηκαν στο μέτωπο της Ουκρανίας

Οι ΗΠΑ απέστειλαν 90 Howitzer M-777, ως μέρος του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στους Ουκρανούς

Must Read

«Σπαρμένες» με πανίσχυρα όπλα του αμερικανικού πυροβολικού είναι από σήμερα οι γραμμές του μετώπου της Ουκρανίας, καθώς οι στρατιωτικές Αρχές της χώρας παρέλαβαν από την Ουάσινγκτον τον νέο οπλισμό που τούς απέστειλε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο, ο ουκρανικός στρατός έχει αναπτύξει στις γραμμές του μετώπου πολλά από τα νέα αμερικανικά Howitzer M-777 που έχει παραλάβει, διευκρινίζοντας πως επρόκειτο να σταλούν 90 πυροβόλα όπλα αυτού του τύπου και έχουν παραδοθεί όλα εκτός από ένα.

Τα Howitzer M-777 αποτελούν μέρος του οπλισμού που στέλνει η Ουάσινγκτον για να βοηθήσει την Ουκρανία να αποκρούσει την εισβολή της Ρωσίας, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. Τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά, λόγω του μεγάλου βεληνεκούς και της εντυπωσιακής ακρίβειάς τους, ενώ είναι επίσης ελαφριά και ευέλικτα.

Μάλιστα, η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter βίντεο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο εικονίζονται Ουκρανοί στρατιώτες να εκπαιδεύονται στη χρήση των συγκεκριμένων πυροβόλων όπλων. «Μ-777 Howitzers εν δράσει. Τμήμα του τελευταίου πακέτου ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων των Ηνωμένων Πολιτειών για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις», αναφέρει στο σχόλιό της η αμερικανική πρεσβεία, προσθέτοντας πως «τα 90 Howitzers που εστάλησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται τώρα, εκτός από ένα, στην Ουκρανία και πολλά είναι τώρα ανεπτυγμένα στις γραμμές του μετώπου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This