20 εκ. βαρέλια από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ μετά το φιάσκο Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή

Μετά το χαστούκι από τους Άραβες, προβαίνει σε άλλη μία πρωτοφανή ενέργεια για να συγκρατήσει τις τιμές πετρελαίου

Must Read

«Σήμερα, ως μέρος της ιστορικής απόφασης του Προέδρου, το Υπουργείο Ενέργειας εκδίδει ανακοίνωση για την πώληση 20 εκατομμυρίων βαρελιών από το Στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ. Αυτή είναι η πέμπτη πώληση που ο Πρόεδρος εξουσιοδότησε ώστε να ενισχύσει τις προμήθειες αργού πετρελαίου ως απάντηση στον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία, απελευθερώνοντας ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα στην αγορά. Η διοίκηση αναμένει να συνεχίσει να παραδίδει βαρέλια για αρκετούς ακόμη μήνες».

Αυτή είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο Λευκός Οίκος για την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει περαιτέρω τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσει τις τιμές.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά το πρωτοφανές φιάσκο του Αμερικανού προέδρου στη Μέση Ανατολή, όπου δεν κατάφερε να πείσει κάνεναν από τους Άραβες να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές.

Ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες ασκείται σφοδρή κριτική για αυτές τις ενέργειες του προέδρου που εκτός από ομολογία αποτυχίας θεωρούνται και εξαιρετικά επικίνδυνες για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This