spot_img

Δραματικές ώρες στη Γάζα: Συναγερμός για έλλειψη γιατρών, φαρμάκων και ηλεκτροδότησης στα νοσοκομεία

Must Read

Επείγουσα ανάγκη φαρμάκων και ηλεκτροδότησης χρίζει το νοσοκομείο αλ-Σίφα στη Γάζα προκειμένου να συνεχιστεί η περίθαλψη Παλαιστινίων που έχουν τραυματιστεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με τον διευθυντή της μονάδας. «Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη!», λέει χαρακτηριστικά.

Τραυματίες καταφθάνουν «κάθε λεπτό» στο νοσοκομείο αλ-Σίφα, λέει ο Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια, διευθυντής ενός από τα σημαντικότερα νοσοκομεία της πόλης της Γάζας.

«Υπάρχει έλλειψη γιατρών, κρίση φαρμάκων, κρίση ηλεκτροδότησης», λέει.

Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα κατά τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας, παρά τις πληροφορίες για πιθανότητα εφαρμογής εκεχειρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς που ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα.

Από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης κατά της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ την Παρασκευή, «41 Παλαιστίνιοι έπεσαν μάρτυρες, ανάμεσά τους 15 παιδιά και 4 γυναίκες, και 311 τραυματίσθηκαν» στην Λωρίδα της Γάζας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

 




Οι βομβαρδισμοί συνεχίσθηκαν σήμερα στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο Ισλαμικός Τζιχάντ συνέχισε την εκτόξευση πυραύλων κατά του Ισραήλ, σχεδόν το σύνολο των οποίων αναχαιτίσθηκε από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα.

Ο μοναδικός ηλεκτρικός σταθμός της Γάζας έκλεισε χθες λόγω ελλείψεως καυσίμων, τέσσερις ημέρες αφού το Ισραήλ έκλεισε τα περάσματα ανάμεσα στον παλαιστινιακό θύλακα και το ισραηλινό έδαφος επικαλούμενο λόγους ασφαλείας.

Συναγερμός για τις ελλείψεις

«Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη!», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια. «Υπάρχει ανάγκη να ανοίξουν τα σύνορα για την είσοδο φαρμάκων και καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».

Το ντίζελ που προορίζεται για τον ηλεκτρικό σταθμό μεταφέρεται με φορτηγά από την Αίγυπτο ή το Ισραήλ, που διατηρεί τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ και η Χαμάς, που ελέγχει την Γάζα, θεωρούνται τρομοκρατικές οργανώσεις από το Ισραήλ.

Η έλλειψη ηλεκτροδότησης θα προκαλέσει «την διακοπή της προσφοράς υπηρεσιών υγείας» το απόγευμα της Τρίτης, διότι οι γεννήτριες δεν έχουν καύσιμα, προειδοποίησε το υπουργείο Υγείας στην Γάζα. Τα χειρουργεία και οι ανεμιστήρες έχουν ανάγκη ηλεκτρικού ρεύματος για να λειτουργήσουν.

Η έλλειψη καυσίμων απειλεί επίσης να πλήξει την κίνηση των ασθενοφόρων, προειδοποιεί η υπηρεσία συντονισμού ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ.

Τα 2,3 εκατομμύρια των κατοίκων του παλαιστινιακού θύλακα υποφέρουν από την έλλειψη ηλεκτροδότησης από τον περασμένο μήνα, έχοντας ηλεκτρικό ρεύμα 11 ώρες ημερησίως κατά μέσο όρο.

Χωρίς την επανάληψη της τροφοδοσίας σε ηλεκτρικό ρεύμα, θα πληγεί σύντομα και η παροχή νερού στην Λωρίδα της Γάζας από πηγάδια ή από τα εργοστάσια αφαλάτωσης.

Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση «επηρεάζουν όλους τους τομείς της ζωής στην Λωρίδα της Γάζας», εξηγεί ένας κάτοικος.

«Διαταράσσει την ζωή των ανθρώπων, κυρίως αυτήν την περίοδο της σφοδρής ζέστης. Υποχρεώνει τους ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια τους, πράγμα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή τους εξαιτίας της συνέχισης των βομβαρδισμών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This