Περιφέρεια του ιταλικού νότου προσφέρει στους κατοίκους της «δωρεάν» φυσικό αέριο!

Στόχος η ανατροπή του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη περιοχή

Must Read

Σχεδόν… τζάμπα θα προμηθεύονται το φυσικό αέριο οι κάτοικοι της περιφέρειας της Μπαζιλικάτα στη νότια Ιταλία, κατόπιν ψήφισης νόμου, ο οποίος ενέκρινε την κατάργηση του κόστους του φυσικού αερίου ως πρώτη ύλη για όλα τα νοικοκυριά (πρώτες κατοικίες και όχι εταιρείες).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, Ο εν λόγω νόμος, ο οποίος προέκυψε βάσει μιας συμφωνίας μεταξύ μεταξύ του Κυβερνήτη της Περιφέρειας, Βίτο Μπάρντι, και των πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα εδάφη της (Eni, Shell και Total), θα έχει ως αποτέλεσμα μείωση χρεώσεων στους λογαριασμούς ενέργειας για τις οικογένειες της Μπαζιλικάτα κατά τουλάχιστον 50%, σε σχέση με την υπόλοιπη Ιταλία.

Η συγκεκριμένη περιοχή, γνωστή και ως Λουκανία, η οποία βρίσκεται μεταξύ Καμπανίας, Απουλίας και Καλαβρίας, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων, σε σημείο να την αποκαλούν «Τέξας της Ιταλίας», εφόσον μόνο το 2021 εξορύχθηκαν περισσότερα από 1 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, που αποτελούν ένα σημαντικό μερίδιο της συνολικής εγχώριας παραγωγής.

110.000 οι οικογένειες που θα επωφεληθούν

Με βάση την συγκεκριμένη συμφωνία, οι παραγωγοί θα διαθέτουν δωρεάν περίπου 200 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, μέχρι το 2029, κάτι από το οποίο θα επωφεληθούν περίπου 110.000 οικογένειες, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, ο Μπάρντι αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα τον απώτερο σκοπό του συγκεκριμένου μέτρου, που δεν είναι άλλος από την… ανατροπή του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιφέρειά του. Σύμφωνα με το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής (ISTAT), η Μπαζιλικάτα από το 2001 έχασε περίπου το 8% του πληθυσμού της. Η ελπίδα είναι αυτός ο νόμος όχι μόνο να «επιβραδύνει» τη φυγή του κόσμου, αλλά και να πείσει νέες οικογένειες να εγκατασταθούν μόνιμα στην περιοχή.

Μήπως να ετοιμάζαμε βαλίτσες;…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This