Τραγωδία στην Τουρκία: Αρνείται το PKK ανάμειξη στην βομβιστική επίθεση με τους 6 νεκρούς

«Δεν έχουμε καμιά σχέση μ' αυτό το περιστατικό, δεν στοχοθετούμε τους αμάχους», δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους

Must Read

Διέψευσε σήμερα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) οποιαδήποτε ανάμιξή του στη βομβιστική επίθεση, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη στοιχίζοντας τη ζωή σε έξι ανθρώπους, για την οποία οι τουρκικές αρχές του επέρριψαν την ευθύνη.

«Είναι γνωστό πως δεν έχουμε καμιά σχέση μ’ αυτό το περιστατικό, πως δεν στοχοθετούμε τους αμάχους και απορρίπτουμε τις ενέργειες που τους στοχοθετούν», υποστήριξε το PKK σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Firat που πρόσκειται στο PKK.

«Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει έναν δίκαιο και θεμιτό απελευθερωτικό αγώνα (…) Είναι συνεπώς εκτός συζήτησης για εμάς να στοχοθετήσουμε αμάχους με οποιονδήποτε τρόπο στην Τουρκία», τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία υπογράφεται από το Κέντρο Υπεράσπισης του Λαού, έναν οργανισμό του PKK.

Το ένοπλο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι έχει «σκοτεινά σχέδια» και ότι «δείχνει ως στόχο το Κομπάνι».

Νωρίτερα σήμερα η τουρκική αστυνομία είχε υποστηρίξει πως μια νεαρή γυναίκα συριακής υπηκοότητας, η Αχλάμ Αλμπασίρη οποία συνελήφθη στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, ομολόγησε πως πραγματοποίησε την επίθεση και πως έδρασε «κατόπιν διαταγής του PKK».Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα είχε λάβει σχετικές οδηγίες στο Κομπάνι, στη βορειανατολική Συρία.






Στο μεταξύ, προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Σουλαϊμάν Σοϊλού προσπαθώντας να εμπλέξει την Ελλάδα στην τρομοκρατική επίθεσηΑν δεν την είχαμε πιάσει (σ.σ. τη γυναίκα), θα είχε περάσει στην Ελλάδα» δήλωσε!

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές έχουν στα χέρια τους και ηχητικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι το PKK είχε δώσει εντολή να δολοφονηθεί η δράστης προκειμένου να μη συλληφθεί. Ωστόσο, αν ισχύει η παραπάνω περίπτωση δεν μπορεί η γυναίκα να έφευγε στην Ελλάδα!

«Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται για να συλληφθούν και άλλοι ύποπτοι», δήλωσε ο τούρκος υπουργός.«Θέλησαν να μας απευθύνουν ένα μήνυμα, το λάβαμε και θα απαντήσουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο», τόνισε.

Στο μεταξύ, μία Ελληνίδα βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες από την πολύνεκρη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών, «σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών αρχών, μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης. Οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This