Ποιος να υποκινεί άραγε αυτούς τους «έξαλλους Λίβυους» που διαδήλωσαν κατά της Ελλάδας στην Τρίπολη;

Ρητορικό το ερώτημα

Must Read

Απίστευτες εικόνες διαδραματίστηκαν χθες στη Λιβύη και συγκεκριμένα έξω από την ελληνική Πρεσβεία στην Τρίπολη, όταν ένα τσούρμο «οργισμένων» διαδηλωτών έκαναν πορεία διαμαρτυρίας, ζητώντας την άμεση αποχώρηση της ελληνικής διπλωματικής αποστολής από τη χώρα.

Οι «έξαλλοι» διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν και πλακάτ γραμμένα στα ελληνικά κατά του Νίκου Δένδια, διαπληκτίστηκαν με την αστυνομία, καθώς, όπως έγραψαν κάποια λιβυκά ΜΜΕ, αλλά κυρίως, πολλά τουρκικά, η διαμαρτυρία εναντίον της Ελλάδας έγινε για τη «διπλωματική προσβολή», όπως τη χαρακτήρισαν προς τη Λιβύη από τον Έλληνα ΥΠΕΞ.

Μερικά από τα ευφάνταστα πλακάτ, τα οποία εκτός από τα ελληνικά ήταν γραμμένα στα αραβικά και τα αγγλικά, έγραφαν τα εξής: «Η Λιβύη σίγουρα δεν θα υποκύψει»,  «Προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορά μας με το αίμα μας», «Οι Λίβυοι επιθυμούν την ειρήνη, αλλά εσείς θέλετε πόλεμο», «Δένδια, έχεις αίματα στα χέρια».

Να σημειώσουμε ότι χθες, η Λιβύη κάλεσε τον πρεσβευτή της στην Αθήνα για διαβούλευση:

«Η υπουργός Εξωτερικών Najla Mangoush κάλεσε τον Πρέσβη (Hamed Bashir) Al-Mabrouk για διαβούλευση για να διευκρινιστεί το διπλωματικό ζήτημα που προκάλεσε ο Έλληνας υπουργός Δένδιας την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου. Ζήτησε από τον Πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα να εκδώσει σημείωμα διαμαρτυρίας προς τις ελληνικές αρχές για να διευκρινιστεί η συμπεριφορά του υπουργού Εξωτερικών Δένδια. Τέτοιες απρόσμενες συμπεριφορές έχουν επιπτώσεις που θέτουν σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα της Λιβύης και έμμεσα προκαλούν διχασμό στη χώρα», ανέφερε η δήλωση του Υπουργείου εξωτερικών της Λιβύης.

Ο Μοχάμεντ Άλι, ένας από τους διοργανωτές της δράσης, είπε ότι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την «ανηθική και μη διπλωματική στάση» του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δένδια απέναντι στη Λιβύη.

Ο Αλί συνέχισε ως εξής:

«Η παιδική συμπεριφορά του Δένδια δείχνει την αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης. Διαμαρτυρόμαστε για αυτή τη στάση ενάντια στην τιμή μας και την κυριαρχία της Λιβύης. Σήμερα, νέοι από όλες τις περιοχές της δυτικής Λιβύης μαζεύτηκαν εδώ»

Τονίζοντας ακόμα ότι η Λιβύη είναι ένα ενιαίο κράτος, ο Αλί είπε κατηγορώντας την Ελλάδα:

«Έχουμε στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ελλάδα ότι δεν θα δεχτούμε καμία στάση που θα βλάψει την τιμή των Λιβύων. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Ελλάδα έχει τα μάτια της στους υπόγειους πόρους της Λιβύης στην ανατολικά της Μεσογείου»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This