QatarGate: 17.000 ευρώ βρήκε η οικονομική αστυνομία στο σπίτι του Παντσέρι στο Μιλάνο

Δεκτό το αίτημα των βελγικών αρχών για έκδοση της συζύγου και της κόρης του πρώην ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες

Must Read

«Ντου» πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας σε κατοικίες του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή και νυν επικεφαλής της της ΜΚΟ Fight Impunity Αντόνιο Παντσέρι, απ’ όπου και κατασχέθηκαν χρήματα, χρήσιμα έγγραφα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές για περαιτέρω έλεγχο γύρω από το πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς QatarGate.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, στο σπίτι του πρώην ευρωβουλευτή έξω από το Μιλάνο εντοπίστηκαν 17.000 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ μετά από έφοδο που έκαναν οι αστυνομικοί σε άλλο διαμέρισμά του, κατασχέθηκαν έγγραφα και υπολογιστές. Θυμίζουμε ότι από το σπίτι του Παντσέρι στις Βρυξέλλες κατασχέθηκαν άλλα 500.000 ευρώ. Η εφημερίδα «Corriere della Sera» προσθέτει ότι «η έφοδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας των Βρυξελλών για φερόμενη δωροδοκία από το Κατάρ και το Μαρόκο, ως αντάλλαγμα για μια υποστηρικτική σχέση με μέρος του Ευρωκοινοβουλίου».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης που πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο, κρατείται στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των ερευνών για το QatarGate, με τη σύζυγό του να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη μονοκατοικία τους στην Ιταλία και την κόρη του, επίσης σε κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά σε ξεχωριστό διαμέρισμα.

Μάλιστα, η δημόσια τηλεόραση Rai, μετέδωσε πως οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές συναίνεσαν στο αίτημα των βελγικών αρχών να εκδοθούν στο Βέλγιο η σύζυγος και η κόρη του πρώην ευρωβουλευτή, αίτημα στο οποίο είχε αντιταχθεί ο συνήγορός τους, ζητώντας περιθώριο μιας εβδομάδας για να μελετήσει τη δικογραφία.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This