Ο κινεζικός στρατός δοκίμασε επιτυχώς ένα «διαστημικό όπλο φάντασμα» όπου ξεγελά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας κατατροπώνοντάς τα με σήματα «δόλωμα» πριν από μια πυρηνική επίθεση, αναφέρεται σε δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων.
Πρόκειται για το συμβάν που σας είχαμε αποκαλύψει και είχε καταγραφεί από τηλεσκόπια της Ιαπωνίας αλλά και των ΗΠΑ στη Χαβάη. Ήταν μία κουρτίνα λέιζερ το οποίο όπως αποδείχτηκε το εξέπεμπε κινέζικος δορυφόρος ο οποίος τέθηκε σε τροχιά την άνοιξη του 2021!
Διαβάστε σχετικά: Σοκ και δέος στις ΗΠΑ: Κινέζικος δορυφόρος «σάρωσε» με λέιζερ τον εναέριο χώρο στη Χαβάη!
Η Κίνα σύμφωνα με τους Βρετανούς δοκίμασε επιτυχώς τη νέα τεχνολογία «διαστημικό χτύπημα φάντασμα» που μπορεί να ξεγελάσει τα συστήματα πυραυλικής άμυνας εκπέμποντας πλαστά σήματα στόχων από το διάστημα για να προετοιμάσει πυρηνική επίθεση.
Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι οι προσομοιώσεις σε υπολογιστή του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος δείχνουν ότι λειτουργεί με επιτυχία.
Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε τρεις δορυφόροι να εκτοξεύουν ραδιοπαρεμβολές που ξεγελούν τις εχθρικές δυνάμεις ώστε να εκτοξεύουν πυραύλους αναχαίτισης προς τη λάθος κατεύθυνση.
Η κατεύθυνση, η ταχύτητα και ο σχηματισμός των δορυφόρων αποφασίζονται πριν από την εκτόξευση των πυρηνικών πυραύλων και βασίζονται στις πληροφορίες που λαμβάνονται για τα αντιαεροπορικά ραντάρ του εχθρού.
Όλα αυτά επιτρέπουν στον πύραυλο που φέρει την πυρηνική κεφαλή να φτάνει στον στόχο του, αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότητα επιτυχημένου χτυπήματος.
Αυτή η τακτική χρησιμοποιείται συχνά από τις επίγειες δυνάμεις, αλλά είχε θεωρηθεί εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί από το διάστημα.
Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Zhao Yanli, ανώτερος μηχανικός στη μονάδα 63891 του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, μιας στρατιωτικής υπηρεσίας που εδρεύει στην κεντρική κινεζική επαρχία Henan που αναπτύσσει νέα τεχνολογία, ανέφερε η South China Morning Post.
Η μελέτη του «όπλου φάντασμα» έχει προκαλέσει φόβους ότι μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνική κλιμάκωση από αντίπαλες δυνάμεις, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι μια ισχυρή απειλή και θα μπορούσε να συνδυαστεί με τους σημερινούς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.
Το γεγονός ότι αυτά τα δημοσιεύματα έρχονται ταυτόχρονα με την εντολή του Πούτιν να πραγματοποιήσει πυρηνικές δοκιμές, πολλαπλασιάζουν τις ανησυχίες του δυτικού στρατοπέδου.