Αποκαλύψεις Πούτιν για την συνάντησή του με τον Πριγκόζιν – Τι «παίζει» με τη Wagner

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον «πραγματικό» διοικητή της μισθοφορικής οργάνωσης

Must Read

Σε ορισμένες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις προέβη ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον (πρώην;) επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, λίγες ημέρες μετά την αποτυχημένη ανταρσία του.

Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική εφημερίδα «Kommersant», αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της συνάντησης που είχε στις 29 Ιουνίου στο Κρεμλίνο με τον Πριγκόζιν και άλλους διοικητές της μισθοφορικής οργάνωσης (την οποία Αμερικανοί αξιωματούχοι αμφιβάλουν αν όντως συνέβη). Ειδικότερα, αποκάλυψε ότι πρότεινε στους άνδρες της Wagner να υπηρετήσουν υπό τη διοίκηση κάποιου άλλου, αλλά ο ιδρυτής της οργάνωσης αρνήθηκε την πρότασή του.

Οι στρατιώτες της μισθοφορικής οργάνωσης «θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν σε έναν τόπο και να εξακολουθήσουν να υπηρετούν. Για εκείνους δεν θα άλλαζε τίποτα, θα διοικούνταν από τον άνθρωπο που ήταν ο… πραγματικός τους διοικητής όλη αυτή την περίοδο», εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος. Η εφημερίδα διευκρίνισε ότι ο άνθρωπος στον οποίο αναφερόταν ο Πούτιν, είναι ένας διοικητής της Wagner με το παρωνύμιο «Sedoi» («Γκρίζα μαλλιά»), ο οποίος, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ήταν ο πραγματικός διοικητής των παραστρατιωτικών στο ουκρανικό μέτωπο, κατά τους τελευταίους 16 μήνες.

«Πολλοί (διοικητές της Wagner) κούνησαν συγκαταβατικά το κεφάλι, όταν το είπα αυτό. Όμως ο Πριγκόζιν, που καθόταν μπροστά, δεν το είδε αυτό και αφού με άκουσε, απάντησε: “Όχι, τα παιδιά δεν συμφωνούν με αυτή τη λύση», δήλωσε σχετικά ο Πούτιν.

Όσον αφορά, εξάλλου, στο παρόν καθεστώς της μισθοφορικής οργάνωσης, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην απουσία επίσημου νομικού καθεστώτος της Wagner στη Ρωσία, όπου, βάσει νόμου, δεν επιτρέπονται οι ιδιωτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις. «Η οργάνωση (Wagner) είναι εδώ, αλλά δεν υπάρχει νομικά! (…) Είναι ένα ακόμη ζήτημα που συνδέεται με τη νομιμοποίησή τους. Ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί στη Δούμα, στην κυβέρνηση», υποστήριξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This