Ένταση βόρεια της Σκωτίας: Βρετανικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικά βομβαρδιστικά

Must Read

Σε αερομαχίες στον εναέριο χώρο βόρεια της Σκωτίας ενεπλάκησαν Βρετανοί και Ρώσοι, όταν μαχητικά αεροσκάφη των πρώτων αναχαίτισαν βομβαρδιστικά των δεύτερων, τα οποία πραγματοποιούσαν «πτήσεις ρουτίνας» πάνω από διεθνή ύδατα στην Αρκτική.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Λονδίνο, ο υδράργυρος ανέβηκε σήμερα στα ύψη και στους αιθέρες, με μαχητικά Typhoon της Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας να αναχαιτίζουν δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη ρωσικής ναυτικής περιπολίας, εντός της βόρειας περιοχής εναέριας αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ. «Πιλότοι απογειώθηκαν με αεροσκάφη Typhoon, για να αναχαιτίσουν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς σήμερα το πρωί, παρακολουθώντας τα καθώς περνούσαν βόρεια από τους Νήσους Σέτλαντ, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πιθανή απειλή στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπεϊ.

Η βρετανική κυβέρνηση πρόσθεσε πως τα Typhoon αναπτύσσονται τακτικά για τέτοια περιστατικά «για την ασφάλεια και την προστασία του βρετανικού εναέριου χώρου». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εναέρια αστυνόμευση του ΝΑΤΟ στην Εσθονία, όπου οι Βρετανοί πιλότοι που ηγήθηκαν της συγκεκριμένης αποστολής, πραγματοποίησαν περισσότερες από 50 παρόμοιες αναχαιτίσεις.

Από την πλευρά της, η Μόσχα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ένα ρωσικό μαχητικό MIG-29 απογειώθηκε για να αναχαιτίσει ένα νορβηγικό στρατιωτικό αεροσκάφος, όταν το τελευταίο πλησίασε τον εναέριο χώρο της Ρωσίας πάνω από τη Θάλασσα Μπάρεντς στον Αρκτικό Ωκεανό. «Καθώς πλησίαζε το ρωσικό μαχητικό, το ξένο στρατιωτικό αεροσκάφος έκανε αναστροφή», τόνισε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι το νορβηγικό αεροπλάνο αναγνωρίστηκε ως ένα Boeing P-8A «Poseidon», αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This