Σύμφωνα με πολλές πηγές, διάδοχος του Πριγκοζίν θα είναι πιθανότατα ο 61χρονος Andrei Troshev, πιο γνωστός ως “Sedoy” (γκριζομάλλης).
Ακριβώς 18 μήνες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και μια μέρα μετά τον υποτιθέμενο θάνατο του αρχηγού του Βάγκνερ Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα στη ρωσική περιοχή Τβερ, υπάρχει ήδη μεγάλη συζήτηση στη Ρωσία για τον διάδοχο του.
Όπως γράφει η εφημερίδα Kommersant, ακόμη και νωρίτερα, πέντε ημέρες μετά την αποτυχημένη εξέγερση των Βάγκνερ, ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Πριγκόζιν και κάποιους επιτελείς της οργάνωσης και στο πλαίσιο της αβεβαιότητας για το μέλλον της ομάδας Βάγκνερ, ο Πούτιν πρότεινε να τους διοικήσει ένας ανώτερος διοικητής ονόματι Αντρέι Τρόσεφ αντί του Γιεβγκένι Πριγκόζιν.
Στη συνέχεια, ο Πούτιν πρόσφερε στους μαχητές της Βάγκνερ πολλές επιλογές για να συνεχίσουν το έργο τους, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να συνεχίσουν να πολεμούν υπό τον Τρόσεφ. Σύμφωνα με έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αντρέι Τρόσεφ θεωρείται «μαύρο πρόβατο» από τη Δύση και μάλιστα υπόκειται σε ευρωπαϊκές κυρώσεις!
Ο Τρόσεφ είναι απόστρατος συνταγματάρχης που κατέχει τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή του Ομίλου Wagner.
Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1953 στο Λένινγκραντ, τη σημερινή Αγία Πετρούπολη, την πατρίδα του Πούτιν, στην πρώην Σοβιετική Ένωση, όπου και αποφοίτησε από την Ακαδημία Πυροβολικού.
Τα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιγράφουν λεπτομερώς τον ρόλο του Τρόσεφ ως «επιτελάρχη» στις επιχειρήσεις του Ομίλου Βάγκνερ στη Συρία, όπου η ομάδα υποστήριξε τη συριακή κυβέρνηση υπό τον Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Ο Αντρέι Τρόσεφ συμμετείχε άμεσα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ομίλου Βάγκνερ στη Συρία».
Ξεχώρισε ιδιαίτερα στην περιοχή Deir ez-Zor. «Η συμβολή του στο πλευρό του Μπασάρ αλ Άσαντ και στο συριακό καθεστώς θεωρείται σημαντική», σύμφωνα με τα έγγραφα.
Ο Τρόσεφ συνδέθηκε στενά με πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του Ομίλου Wagner, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή Dimitriy Utkin (ο οποίος φέρεται να πέθανε στο αεροπλάνο με τον Πριγκόζιν).
Βετεράνος πολλών πολέμων, ο Τρόσεφ πολέμησε στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια του Σοβιετικού – Αφγανικού πολέμου και διακρίθηκε στον Βόρειο Καύκασο, ιδιαίτερα στον πόλεμο της Τσετσενίας, όταν υπηρετούσε στον ρωσικό στρατό.
Ήταν επίσης διοικητής της SOBR, της ειδικής μονάδας ταχείας αντίδρασης του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας.
Για τις υπηρεσίες του, ο Τρόσεφ τιμήθηκε δύο φορές με το παράσημο του Ερυθρού Αστέρα. Την πρώτη για τις υπηρεσίες του στο Αφγανιστάν.
Το 2016, έλαβε την υψηλότερη διάκριση της Ρωσίας, «Ήρωας της Ρωσίας», για την ηγεσία της επίθεσης στην Παλμύρα της Συρίας κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.